Fostul ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi, la acţiunea Let`s do it, Romania!

Peste 2.500 de tineri din cele şase localităţi ale Văii Jiului au participat, sâmbătă, la acţiunea de ecologizare "Let`s do it, Romania!", la eveniment fiind prezent şi fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi, deputat PDL.

316 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi, la acţiunea Let`s do it, Romania!

Fostul ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi, la acţiunea Let`s do it, Romania! (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Peste 2.500 de tineri din Valea Jiului, echipaţi cu mănuşi şi saci de plastic, au participat, sâmbătă, la Ziua de curăţenie naţională - "Let`s do it, Romania!".

Împărţiţi în echipe de lucru, tinerii au curăţat mai multe perimetre ale localităţilor din zonă. Numai în municipiul Petroşani, unde au participat peste 460 de voluntari, au fost adunaţi peste 800 de saci de gunoaie.

Printre cei care au participat la acţiune s-au regăsit şi deputatul de Valea Jiului Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului şi Sportului, şi primarul din Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi.

"Nu este prima dată când sunt voluntar într-o acţiune de ecologizare. Este nevoie de astfel de acţiuni, aşa cum este nevoie de cât mai multe alte acţiuni de voluntariat. Cred în capacitatea românilor de a ieşi din case şi de a-şi gestiona cu propriile forţe mediul înconjurător. Cred că românii vor şi pot să contribuie efectiv la astfel de acţiuni şi sunt mândră că tinerii, în special tinerii, au răspuns prezent astăzi (sâmbătă - n.r.) la această acţiune", a declarat corespondentului MEDIAFAX Monica Iacob Ridzi.

Ea susţine că acestfel de proiecte îi vor uni pe tineri.

"Tinerii au nevoie de repere frumoase, de proiecte care să îi mobilizeze, departe de tentaţii deşarte. Sunt aici şi din acest motiv pentru a îndemna tinerii la astfel de participări", a adăugat Monica Iacob Ridzi.

Tinerii au ecologizat albiile râurilor, zonele verzi, dar şi zonele de pe lângă liniile de cale ferată.

"Let's Do It, Romania!" este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. În 15 septembrie 2010, peste 200.000 de voluntari au participat la Ziua de Curăţenie Naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici