Fostul şef al OPC Braşov Ionel Spătaru, condamnat pentru luare de mită, a fost eliberat condiţionat

Fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov Ionel Spătaru, care în 2012 a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Codlea, miercuri, după ce a ispăşit două treimi din pedeapsă.

853 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al OPC Braşov Ionel Spătaru, condamnat pentru luare de mită, a fost eliberat condiţionat

Fostul şef al OPC Braşov Ionel Spătaru, condamnat pentru luare de mită, a fost eliberat condiţionat

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Codlea, comisar-şef Claudiu Ştaier, după analizarea cererii de eliberare condiţionată, Judecătoria Braşov a decis punerea în libertate a lui Ionel Spătaru.

”A fost discutată cererea în comisia de eliberare condiţionată, iar în 7 noiembrie Judecătoria Braşov a admis cererea. Au fost trei zile, conform legii, timp în care Parchetul Judecătoriei Braşov putea contesta decizia, dar nu s-a întâmplat, iar prin urmare ieri (miercuri – n.r.) a fost pus în libertate“, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Codlea.

Fostul şef al OPC Braşov Ionel Spătaru a fost arestat preventiv în 13 octombrie 2011, iar în 8 iunie 2012 a fost condamnat definitiv, de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită. În acelaşi dosar a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare şi Alexandru Muşat, cel care a intermediat primirea mitei.

Ionel Spătaru şi Alexandru Muşat au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în 21 noiembrie 2011, fiind acuzaţi de luare de mită şi, respectiv, complicitate la această infracţiune.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie - octombrie 2011, Ionel Spătaru, în calitate de şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale 300.000 de lei, din care a primit, prin intermediul altor persoane, în mai multe tranşe, suma totală de 70.000 de euro. Banii au fost ceruţi de Spătaru pentru a revoca o decizie de închidere a activitatăţii firmei respective.

În 12 octombrie 2011, Ionel Spătaru a fost prins în flagrant după ce a primit de la administratorul firmei, denunţător în această cauză, 60.000 de euro, în două tranşe

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici