Video FOTO, VIDEO | Cum va arăta noul sediul al Direcţiei de Paşapoarte. 23 de ghişee vor funcţiona în Plaza Mall

Prefectura Capitelei a anunţat, vineri, că lucrările pentru noul sediu al Direcţiei de paşapoarte din Plaza Mall România au intrat pe ultima sută de metri pentru deschiderea care va avea loc luni, 21 august, fiind vorba de 20 de ghişee de depunere a actelor şi trei ghişee pentru eliberări paşapoarte

916 afișări

"Sperăm să fie gata cu totul şi să deschidem pentru public luni, 21 august. Vor fi 20 de ghişee de primiri cereri şi trei de eliberări paşapoarte atât electronice, cât şi termporare. Intenţia deschiderii sediului a fost anunţată în noiembrie anul trecut, iar demararea proiectului a fost în aprilie anul acesta, deci patru luni. Vor rămâne deschise cele şase ghişee din Piaţa Amzei şi vor mai rămâne câteva ghişee în Pipera. (..) Sunt 20 de ghişee faţă de 11 din Pipera", a declarat prefectul Capitalei, Adrian Petcu.

Astfel, reprezentanţii Direcţiei de Paşapoarte speră că solicitările vor putea fi rezolvate cu celeritate, fiind vorba despre 23 de ghişee noi, în afara celor care vor funcţiona în celelalte sedii.

Anunţul inaugurării noului sediu a venit în contextul în care la direcţiile de paşapoarte din ţară şi din Bucureşti sute de oameni au stat la coadă ore în şir, unii alături de copii, pentru a obţine documentele de călătorie.

Oficialii Ministerului de Interne explică faptul că aceste cozi apar din cauza oamenilor care preferă să îşi facă un paşaport cu o valabilitate de doar un an, când ar putea opta pentru cele care pot fi folosite cinci ani.

"În cursul nopţii am resetat sistemul astfel încât el să ne permită ca cetăţenii să poată depune cereri în oricare dintre locaţii, în Pipera sau în Amzei. Până acum nu era posibilă depunerea cererilor decât aici, la sediul din Pipera. Imprimeria va fi instala în cursul zilei de astăzi (joi - n.red.) o imprimanta şi în sediul din Piaţa Amzei. Până acum, cererile depuse în Amzei trebuiau transportate în Pipera pentru a fi emise paşapoartele. Cozile se formează şi fiindcă cetăţenii nu sunt obişnuiţi să îşi facă paşapoarte cu o durată de valabilitate de cinci ani, ci pe un an, iar cu câteva zile înainte de concediu, vara, vin să îl reînnoiască", a explicat subsecretarul de stat în cadrul MAI, Valeriu Mihai.

Ministrul Afacerilor Interne a solicitat, miercuri, soluţii directorului general al Direcţiei de Paşapoarte pentru rezolvarea problemelor de la nivelul ţării dar şi a celor din Pipera. Ulterior, o imprimantă pentru tipărirea paşapoartelor simple temporare a fost instalată noaptea trecută la sediul din Piaţa Amzei, pentru ca cererile pentru paşapoarte temporare să poată fi depuse şi la acest sediu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici