Video FOTO, VIDEO Trafic cu sânge la Craiova: Un asistent al Centrului Regional de Transfuzii Sanguine, PRINS în flagrant. Ce sumă cerea pentru o unitate de sânge

Doi angajaţi ai Centrului Regional de Transfuzii Sanguine din Craiova sunt vizaţi de o anchetă a Direcţiei Gennerale Anticorupţie, privind infracţiuni de corpuţie, aceştia fiind suspecţi de trafic cu sânge, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2114 afișări

Comisarul şef Ovidiu Petrescu, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIFAX că cei doi angajaţi ai Centrului au fost prinşi în flagrant, fiind duşi la audieri.

„Două persoane au fost duse la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalului Dolj, în urma organizării unui flagrant”, a precizat comisar-şef Ovidiu Petrescu, şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj.

Potrivit unor surse oficiale ale anchetei, cei doi angajaţi ai Centrului Regional de Transfuzii Sanguine din Craiova ar fi realizat trafic cu sânge în schimbul unor sume de bani.

Unul din cei doi angajaţi ai Centrului Regional de Transfuzii Sanguine din Craiova vizaţi de o anchetă a Direcţiei Generale Anticorupţie, un asistent medical, a fost prins în timp ce primea 200 de lei pentru două unităţi de sânge.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de DGA, ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie l-au prins în flagrant a lui M.C.C., asistent medical, în timp ce primea 200 de lei de la un investigator sub acoperire pentru a furniza două unităţi de sânge necesare unui pacient pentru efectuării unei intervenţii chirurgicale.

Conform sursei citate, asistentul, în colaborare cu O.M.G., registrator, a primit de mai multe ori, în martie, pe fondul lipsei de sânge necesar intervenţiilor chirurgicale, de la investigatori sub acoperire diferite sume de bani pentru a facilita obţinerea respectivelor unităţi de sânge.

Asistentul şi registratorul au fost duşi la Parchet pentru continuarea cercetărilor, fiind acuzaţi de luare de mită.

În urma percheziţiei care a avut loc, miercuri, la centrul medical, au fost ridicate mai multe înscrisuri.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici