Video FOTO, VIDEO | Incendiul de la Galaţi a fost stins după 24 de ore, însă există riscul ca focul să se reaprindă

Incendiul de la Galaţi a fost stins, marţi, după aproape 24 de ore, însă pompierii nu au plecat de la hala unde se produc mase plastice deoarece în mai multe locuri există riscul ca focul să se reaprindă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

380 afișări

Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că pompierii supraveghează zona unde a avut loc un incendiu de proporţii, pentru că încă mai sunt materaile care ard mocnit.

„Mai sunt pompieri la faţa locului, ei supraveghează câteva focare de incendiu. Încearcă să le stingă ca să poată declara misiunea încheiată. Sunt materiale care au ars mocnit, a căzut plafonul peste ele, şi când dăm la o parte resturile acestea se aprind. De aceea nu putem pleca de la faţa locului, nu mai este nici un pericol pentru casele din zonă dar supraveghem. S-a luat decizia ca la noapte (marţi spre miercuri), acolo să fie unul sau două echipaje de pompieri”, a declarat Eugen Chiriţă.

Incendiul de la Galaţi a izbucnit luni, la ora 16.00 în interiorul unui depozit de produse din hârtie şi plastic. De atunci, zeci de pompieri de la ISU Galaţi s-au luptat cu flăcările. Pe parcursul nopţii în zonă s-au aflat circa o sută de pompieri, 16 autospeciale ISU şi două cisterne de la societatea Apă Canal.

În ajutorul pompierilor gălăţeni au sărit şi forţe de la ISU Brăila şi ISU Vrancea.

Salvatorii au reuşit să oprească focul să se extindă şi la casele învecinate.

Hala unde se produc mase plastice şi o croitorie aflată în curte au ars în întregime şi s-au prăbuşit.

Mai bine de 10 ore, traficul auto pe o stradă importantă a oraşului Galaţi a fost restricţionat pentru a permite pompierilor să intervină. De asemenea, un fum gros a acoperit mare parte a oraşului.

Pagubele sunt foarte mari, iar cauzele declanşării incendiului rămân deocamdată necunoscute.

Poliţia a deschis dosar penal pentru distrugere din culpă şi urmează să verifice camerele de supraveghere din zonă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici