FURTUNILE au făcut ravagii în ţară: Drumuri judeţene şi naţionale, blocate din cauza apei. Mai multe persoane, evacuate preventiv

Circulaţia este blocată pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene din cauza apei şi alunecărilor de teren, ca urmare a ploilor din ultimele 24 de ore. Angajaţii MAI au ajutat la eliminarea apei în 14 localităţi afectate de inundaţii şi au evacuat preventiv mai multe persoane.

526 afișări
Imaginea articolului FURTUNILE au făcut ravagii în ţară: Drumuri judeţene şi naţionale, blocate din cauza apei. Mai multe persoane, evacuate preventiv

FURTUNILE au făcut ravagii în ţară: Drumuri judeţene şi naţionale, blocate din cauza apei. Mai multe persoane, evacuate preventiv

„Conform centralizării​ realizate la nivelul Centrului Naţional de Conducere Integrată care funcţionează la nivelul MAI, s-a acţionat în 14 localităţi din 6 judeţe (AG, DB, HD, HR, TR şi VS), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 19 case, 97 beciuri/subsoluri, 62 curţi, 70 fântâni, precum şi pentru degajarea a 11 copaci căzuţi pe carosabil, o casă şi un autoturism. De asemenea, angajaţii MAI au acţionat pentru evacuarea preventivă a persoanelor, în localitatea Croitori fiind evacuate preventiv la rude 3 persoane (2 adulţi şi 1 minor)”, informează Ministerul de Interne, printr-un comunicat de presă.

Din cauza ploilor din ultimele 24 de ore, circulaţia rutieră este blocată din cauza apei, aluviunilor şi alunecărilor de teren​ pe un drum naţional (DN 73D/AG) şi un drum judeţean (DJ 203K/BZ), respectiv restricţionată pe un drum naţional (DN 17A/SV) şi 2 drumuri judeţene (DJ 205D/VN şi DJ 609/TM). Circulaţia rutieră a fost temporar blocată pe 3 drumuri naţionale (DN 51/TR, DN 6/TR şi DN 5C/TR) şi​ 2 drumuri judeţene (DJ 504/TR şi DJ 506B/TR), mai arată sursa citată.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, ultimele avertizări cod galben şi cod portocaliu ce vizează manifestări de instabilitate atmosferică şi cantităţi de apă însemnate sunt valabile până luni, ora 03.00, respectiv duminică, la ora 21.00, pentru zona Moldovei, Dobrogea şi Muntenia.

„Rămâne valabilă până la data de 11 iunie, ora 23.00 o informare meteorologică referitoare la manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantităţi de apă însemnate. De asemenea, în ceea ce priveşte posibile scurgeri pe versanţi, viituri rapide, precum şi depăşiri ale cotelor de apărare ale râurilor, sunt în vigoare coduri galbene şi portocalii ce vizează majoritatea bazinelor hidrografice pe întreg teritoriul ţării, inclusiv fluviul Dunărea”, mai informează MAI.

Taguri:
inundaţii,
mai,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici