Gabriela Firea, despre restanţele de la ELCEN: Aceste pisici negre nu fac altceva decât să-i sperie pe cetăţeni

Primarul Gabriela Firea a declarat, marţi, că energia termică „nu poate fi oprită pentru că vrea cineva de la ELCEN”, afirmaţia fiind făcută după ce oficialii Electrocentrale Bucureşti au anunţat spus că locuitorii Capitalei riscă să rămână fără agent termic, din cauza datoriilor.

549 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea, despre restanţele de la ELCEN: Aceste pisici negre nu fac altceva decât să-i sperie pe cetăţeni

Firea, despre restanţele la ELCEN

„Termoenergetica este principalul client al ELCEN, am fost întodeauna buni platnici, până în momentele în care guvernele ne-au tăiat cota aferentă Municipiului Bucureşti, şi atunci au fost anumite probleme de alocare (...) Trebuie să se manifeste înţelegere. Solicitarea a fost, spre exemplu, să le plătim lunar 200 de milioane de lei. Cum am putea să alocăm 200 de milioane de lei, câtă vreme Primăria Capitalei primeşte ca şi cotă defalcată 200 şi ceva de milioane de lei?”, a declarat, marţi, Gabriela Firea.

Edilul a mai precizat că energia termică nu poate fi oprită, fiind vorba de infrastructură critică.

„Aceste pisici negre arătate public din partea ELCEN nu fac altceva decât să-i sperie pe cetăţeni. Ei cu asta se ocupă. Este infrastructură critică energia termică, nu poate fi oprită că decide un domn de la ELCEN şi care consideră că Primăria Capitalei nu mai are altceva de achitat decât termoficarea”, a mai precizat Firea.

Reacţia edilului vine după ce, luni, reprezentanţii ELCEN au precizat că din cauza neachitării de către Primăria Capitalei a plăţilor pentru agentul termic destinat Municipiului Bucureşti, ELCEN se apropie de situaţia în care nu va putea plăti materia primă, gazul natural, către furnizorul Romgaz şi nici salariile propriilor angajaţi.

La rândul său, Romgaz, furnizorul de gaz ar putea sista livrarea materiei prime ca urmare a neîncasării contravalorii pentru gazele livrate, ceea ce ar putea conduce la întreruperea furnizării apei calde şi a căldurii la consumatori.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici