Gabriela Firea se luptă pentru menţinerea celor 22 de companii municipale, după ce Curtea de Apel a anulat hotărârile de înfiinţare

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, luni, că cele 22 de companii municipale funcţionează în continuare, ba mai mult, directorii acestor societăţi vor să-i dea în judecată „pe cei care denigrează companiile”.

2074 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea se luptă pentru menţinerea celor 22 de companii municipale, după ce Curtea de Apel a anulat hotărârile de înfiinţare

Anunţul primarului Gabriela Firea despre situaţia celor 22 de companii municipale, după ce Curtea de Apel a anulat hotărârile de înfiinţare

„Companiile municipale îşi desfăşoară activitatea în continuare, ele nu au fost nici radiate de la Registrul Comerţului şi nici nu au fost declarate ilegale, a fost vorba doar despre o discuţie în Justiţie cu privire la votul care ar fi trebuit să fie necesar la momentul intenţiei iniţiale de a se constitui aceste companii. Nicăieri în România votul pentru buget nu se dă în majoritatea calificată de două treimi (...) Este doar un moment neplăcut din punct de vedere politic şi mediatic, este speculat de opoziţia din Consiliul General, formată din USR şi PNL, dar cu siguranţă vom depăşi această perioadă”, a declarat, luni, Gabriela Firea.

Edilul Capitalei a mai declarat că directorii companiilor municipale au contractat o casă de avocatură, pentru a-i da în judecată pe liderii politici care „denigrează” aceste societăţi.

„Am discutat cu directorii acestor companii, care studiază, şi de asemenea au contractat o casă de avocatură pentru a-i da în judecătată pe cei care denigrează aceste compnaii, inclusiv lideri politici. În Codul Comercial sunt prevederi exprese în ceea ce priveşte apărarea brandului unei companii şi apărarea reputaţiei. În acest moment, aceste companii au contracte în derulare, au angajaţi”, a mai precizat Gabriela Firea.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei, în urma unui proces iniţiat de USR Bucureşti în 2017, decizia fiind definitivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici