Gabriela Firea, pe urmele lui Nicolae Ceauşescu | Ce clădire vrea să construiască Primăria Capitalei fix în centrul Bucureştiului

Primăria Capitalei intenţioneză să construiască un centru multifuncţional, în zona Unirii, unde să fie amplasate clădiri de birouri, spaţii culturale, parcări şi o zonă de agrement, potrivit unui proiect ce se va discuta în şedinţa Consiliulu General, în data de 19 iulie.

11820 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea, pe urmele lui Nicolae Ceauşescu | Ce clădire vrea să construiască Primăria Capitalei fix în centrul Bucureştiului

Primăria Capitalei vrea să construiască un centru multifuncţional, în zona Unirii, în acelaşi loc în care Ceauşescu dorea să construiască „Centrul Naţional de Creaţie şi Cultură Cântarea României”

Conform documentelor publicate pe site-ul Primăriei Capitalei, municipalitatea doreşte trecerea în proprietatea sa a unui imobil situat între Bulevardul Unirii, Strada Nerva Traian, Bulevardul Octavian Goga şi Bulevardul Mircea Vodă. Mai exact, terenul se află vis-a-vis de Tribunalul Bucureşti, lângă Biblioteca Naţională şi sală de operetă a Capitalei.

„Pe amplasament se va realiza un Centru multifuncţional, care va cuprinde: spaţii administrative, spaţii birouri, centrul de afaceri, investiţii culturale, zonă verde şi de agrement şi de parcări”, arată sursa menţionată.

În Expunerea de motive se precizează că, la nivelul Bucureştiului, se înregistrează un „deficit major cu privire la bunurile imobile destinate dezvoltării şi implementării unor proiecte în domeniul urbanismului”, a amenajării teritoriului şi a unor proiecte în domeniul cultural.

Înainte de 1989, Nicolae Ceauşescu dorea să construiască în această zona „Centrul Naţional de Creaţie şi Cultură Cântarea României”. După 1990, terenul s-a aflat în administrarea Ministerului Culturii şi Cultelor, Ministerulu Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în prezent fiind în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Conform datelor Primăriei Capitalei, terenul are o suprafaţă totală de 106.000 de metri pătraţi, iar 4.640 de metri pătraţi au fost cumpăraţi deja de municipalitate, prin contracte de vânzare-cumpărare.

În trecut, fostul ministru al Justiţiei, Robert Cazanciuc, dar şi şeful PSD, Liviu Dragnea, anunţut că pe acest teren se doreşte construirea „Cartierului Justiţiei”. Astfel, în acest loc ar fi urmat să fie construite sediile mai multor instituţii, precum CSM, Inspecţia Judiciară, judecătoriile Capitalei, parchetele de pe lângă Tribunalul Bucureşti, dar şi Institutul Naţional al Magistraturii şi Şcoala Naţională de Grefieri. Valoarea investiţiei s-ar fi ridicat la 270 de milioane de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici