Galaţi: Un terminal de pasageri de pe Dunăre nu poate fi folosit. Acesta a costat un milion de euro

  • Un terminal de pasageri de pe Dunăre, conceput pentru intrarea sau ieşirea din spaţiul Schengen, nu poate fi folosit de aproximativ 10 ani şi, probabil, nu va fi folosit nici în viitor.
  • Obiectivul cumpărat de statul român a costat un milion de euro.
887 afișări
Imaginea articolului Galaţi: Un terminal de pasageri de pe Dunăre nu poate fi folosit. Acesta a costat un milion de euro

Sursa foto: Mediafaxfoto

Terminalul de pasageri se află în portul Galaţi de 10 ani şi, până în prezent, nu a putut fi folosit deoarece România nu a fost acceptată în spaţiul Schengen. Recent, autorităţile au aflat că pontonul nu va putea fi folosit nici dacă România va intra în spaţiul Schengen din cauza unor erori din construcţie.

„Dn păcate, el are nişte erori din partea de proiectare şi execuţie. La momentul actual, nu ar putea fi folosit nici dacă am intra în spaţiul Schengen întrucât bordul pe care îl are la dispoziţie este mai înalt decât bordul liber cu care vin navele de croazieră sau obişnuiesc să vină navele de croazieră pe Dunăre. Totodată, şi anumite părţi de reţele sunt amplasate pe bord greşit. (...) A fost construit eronat, din punct de vedere tehnic nu poate fi folosit”, a declarat Alexandru Şerban, directorul APDM Galaţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor fac verificări pentru a afla cum s-a ajuns în situaţia în care o investiţie de un milion de euro este inutilă.

„Sincer, eu, personal, este prima dată când aud de acest subiect. O să verificăm şi o să vedem, dacă este nevoie şi cineva a greşit. Presupun că la proiectare s-a produs o eroare. O să vedem dacă sunt măsuri de luat. Dar obiectul indiferent cum este trebuie pus în folosinţă, fie dat către privat, fie la nivelul APDM să se gândească o utilizare”, a spus Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Terminaul are sisteme moderne pentru pasagerii care intră sau ies din UE, dar şi mijloace de supraveghere şi spaţii pentru vameşi, poliţişti de frontieră şi angajaţi ai SRI.

Terminalul de pasageri de la Galaţi este administrat de Administraţia Porturilor Dunării Maritime. Instituţia plăteşte din bugetul propriu aproximativ 4.000 de lei în fiecare lună pentru întreţinerea pontonului, la care se adaugă salariile navigatorilor aflaţi la bord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici