GALERIE FOTO Patinoarul construit de Ion Ţiriac în Otopeni, inaugurat. Simona Halep a primit o pereche de patine: "Voi veni aici să patinez". Cât a costat arena

Primul patinoar privat din Bucureşti-Ilfov, Telekom Arena, proiect operat de Fundaţia Ion Ţiriac, a fost inaugurat astăzi. Proiectul a fost realizat conform celor mai recente standarde olimpice internaţionale şi conform indicaţiilor Federaţiei Internaţionale de Hochei.

12096 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Patinoarul construit de Ion Ţiriac în Otopeni, inaugurat. Simona Halep a primit o pereche de patine: "Voi veni aici să patinez". Cât a costat arena

Primul patinoar olimpic privat din Bucureşti-Ilfov, construit de Ion Ţiriac în Otopeni. Simona Halep a primit o pereche de patine: "Voi veni aici să patinez" Cât a costat arena

VEZI GALERIA FOTO MAI JOS

Patinoarul construit cu o sumă cuprinsă între 3,5 şi 3,9 milioane de euro este doar prima arenă din cadrul complexului sportiv pe care fostul jucător de tenis intenţionează să îl ridice pe aproximativ 20 de hectare în oraşul Otopeni.

Arena beneficiază de 500 de locuri, dar se poate extinde în viitor şi la 1.000. Va funcţiona 11 luni pe an şi îi va deservi pe copii şi pe toţi cei care vor dori să patineze: de la copii care abia deprind tainele patinajului, dar şi sportivii de la patinaj artistic, la cluburile profesioniste de hochei. Amplasamentul dispune de 4 vestiare pentru echipele de hochei, 6 vestiare individuale pentru patinatori sportivi şi un vestiar pentru publicul larg. În plus, beneficiază de o parcare de 70 de locuri, cu spaţii adaptate inclusiv pentru autocare.

Invitată la ceremonia de premiere a fost nr.4 WTA, Simona Halep. Eleva lui Darren Cahill a pozat cu micii hochieşti, a oferit autografe şi a primit de la gazde o pereche de patine: "Voi veni aici să patinez în următoarele zile", a spus Simona la inaugurarea patinoarului.

Patinoarul se afla pe Strada Drumul Gării Odăi, Otopeni.

În cadrul evenimentului, patru echipe de hochei de juniori au disputat două meciuri demonstrative pentru cei prezenţi, iar două patinatoare de 8, respectiv 14 ani, au evoluat pe gheaţă.

„În trei luni am transformat un câmp într-o locaţie sportivă la norme internaţionale. Semnifică doar o picătură în <<Marea Românească>>, însă, mai important, reprezintă un exemplu că lucrurile se pot realiza atunci când există dorinţa. Sper ca în viitorul imediat clasa politică, în toată structura ei, să adere la această direcţie şi să transforme tineretul, sănătatea şi sportul în reale priorităţi naţionale”, a declarat Ion Ţiriac.

Pentru început, patinoarul Telekom Arena va putea fi accesat în mod gratuit de grupurile de copii şi elevi care doresc să practice sporturi pe gheaţă. Totodată se vor organiza cursuri gratuite de hochei şi patinaj, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 8 ani, în intervalul orar 13:00-14:00, în cadrul unei şcoli dedicate.

Accesul publicului larg va fi posibil începând cu primul trimestru al anului 2017.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici