Video GALERIE FOTO Peste 1.500 de participanţi la supermaratonul dintre România şi Ungaria

Peste 1.500 persoane din mai multe ţări participă, duminică, la supermaratonul Bekescsaba-Arad-Bekescsaba, care a ajuns la cea de-a XX-a ediţie. Concurenţii au avut de alergat în total 200 de kilometri, printre participanţi aflându-se şi oncurenţi care aleargă singuri întreg traseul.

373 afișări

Câteva sute de oameni aleargă, duminică, din Ungaria în România şi înapoi în Ungaria, în cadrul unui supermaraton de 200 de kilometri, aceasta find cea mai mare competiţie sportivă dintre România şi Ungaria. Printre concurenţi sunt persoane care aleargă la individual, asta însemnând că fug singuri în continuu cei 100 de kilometri din prima zi de concurs, iar în a cea de-a doua zi mai parcurg alţi 100 kilometri.

Concurenţii au luat startul duminică din faţa Primăriei Municipiului Arad şi se îndreaptă către Bekescsaba, Ungaria, după ce sâmbătă au plecat din Ungaria şi au alergat sau au mers cu bicicletele ori cu rolele până la Arad

Sâmbătă, în prima zi, startul s-a dat din Bekescsaba, Ungaria, iar concurenţii au parcurs 100 kilometri, au intrat în ţară prin punctul de trecere a frontierei Turnu, iar apoi au mers către municipiul Arad şi au încheiat prima zi a cursei în faţa primăriei municipiului Arad. În cea de-a doua zi a competiţiei, duminică, startul s-a dat din faţa Primăriei municipiului Arad, iar concurenţii au de parcurs alţi 100 kilometri până la Bekescsaba, Ungaria.

„Participăm a doua oară, participarea este foarte frumoasă, dar foarte greu pentru că este extrem de cald şi în partea maghiară nu ai nici măcar un singur sub care să te adăposteşti, dar e o competiţie frumoasă. Participăm, în primul rând, pentru că este o competiţie transfrontalieră şi cred că e un gest frumos, suntem echipe din ambele ţări, în al doilea rând pentru că noi alergăm în ştafetă şi e foarte plăcut să faci echipă la o cursă lungă şi să colaborezi până la final. Noi suntem pe locul trei, suntem, prima echipă de ştafetă românească”, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, Adela Cristea, din Arad.

„A fost destul de bine, chiar mai bine decât am crezut noi că o să fie, nu am avut aşa vânt în faţă cum ne aşteptam, a fost un succes prima zi. Cred că este pentru a zecea oară când particip consecutiv”, a declarat şi un bărbat, care participă cu bicicleta.

Cele mai spectaculose probe sunt cele de individual, deoarece sunt concurenţi care aleargă singuri cei 100 de kilometri din prima zi de concurs, dar şi cei 100 de kilometri din cea de-a doua zi. Sunt, însă, şi categorii mai accesibile, la ştafetă. Cei mai numeroşi sunt sportivii care concurează pe biciclete, urmaţi de alergătorii la ştafetă, şi apoi de concurenţii pe role.

La competiţie participă peste 1500 de concurenţi. Cei mai numeroşi sunt sportivii care concurează pe biciclete.

Potrivit organizatorilor, dintre cei 1500 de participanţi, 1200 parcurg traseul în acest mod, mai sunt 200 sunt alergători în echipe sau individual, iar 10 sunt deschizători de
drumuri, care parcurg traseul pe role. Totodată sunt implicaţi şi 200 de însoţitori, voluntari şi oficiali.

„Şi în acest an ne bucurăm că supermaratonul se desfăşoară în regulă. Este cea de-a XX-a ediţie, este eveniment jubiliar, este un eveniment transfrontalier sportiv de cea mai mare anvergură. În acest an avem cei mai mulţi participanţi (...) Putem să spunem că sărbătorim organizarea acest evenment care durează de 20 de ani şi sperăm ca va continua şi în anii care vin astfel legând cele două capitale de judeţ Arad cu Bekescsaba, din Ungaria", a declarat corespondentului MEDIAFAX viceprimarul municipiului Arad, Bognar Levente.

Şi primarul Gheorghe Falcă a ţinut să îi felicite pe alergători.

„Suntem bucuroşi că am dat startul acestui supermaraton Bekescsaba-Arad-Bekescsaba. E un supermaraton de tradiţie, cu un număr record de participanţi şi aşa cum vedeţi astăzi în Arad sunt foarte multe evenimente sportive, avem în acest moment şi în Sala Sporturilor evenimente în tot cursul zilei şi evident avem şi meciul de fotbal Poli-UTA", a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Primul concurent la individual a încheiat prima zi de concurs, sâmbătă noaptea, după ce a alergat în continuu timp de 9 ore 50 minute şi 59 de secunde, iar ultimul concurent la individual a ajuns la Arad după ce a alergat în continuu 13 ore 30 minute.

Valorea totală a premiilor acestui maraton este de 8.000 euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici