GALERIE FOTO Sticle,cartoane,scoarţă de copac,frunze şi pene, folosite la o parada a modei inedită, la Alba Iulia

Zeci de liceeni din judeţul Alba şi-au confecţionat ţinute vestimentare din materiale reciclabile, la care au lucrat câteva luni, şi au participat, joi seara, la o paradă de modă, cele mai frumoase şi convingătoare creaţii fiind premiate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1140 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Sticle,cartoane,scoarţă de copac,frunze şi pene, folosite la o parada a modei inedită, la Alba Iulia

GALERIE FOTO Sticle,cartoane,scoarţă de copac,frunze şi pene, folosite la o parada a modei inedită, la Alba Iulia

Cea de-a opta ediţie a campaniei ”ECOol”, ce s-a desfăşurat în judeţul Alba, s-a încheiat, joi, cu parada costumelor eco ”Green Fashion Show”, în cadrul căreia elevii s-au întrecut în ţinute vestimentare realizate din materiale pe care le-au reciclat, precum sticle, cartoane, scoarţe de copac, frunze sau pene.

Alexandru de la Liceul ”Corneliu Medrea” din Zlatna, a confecţionat din lavete de bucătărie, autocolante, cartoane, vată, metal şi multe spray-uri un costum de faraon.

Elevul a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că a lucrat la această vestimentaţie din luna februarie şi a obţinut premiul întâi pentru ”cea mai bună prezenţă scenică”.

George, colegul lui Alexandru, s-a costumat în gladiator, folosind sticle de plastic, carton, baterii şi polistiren. Cu toate că a lucrat aproape cinci luni la confecţionarea vestimentaţiei el nu a luat niciun premiu.

Lavinia, de la Liceul ”Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş, a obţinut premiul întâi pentru ”cel mai convingător mesaj ECO”. Ea a întruchipat joi seara ”pădurea” pentru a arăta că vrea să protejeze mediul înconjurător, iar vestimentaţia ei a fost confecţionată din scoarţă de copac, frunze, sârmă şi coarne de berbec.

Roxana şi Andreea din Zlatna au fost premiate pentru ”creaţii vestimentare”, costumele lor fiind create din PET-uri de sticlă, pene, aracet, hârtii, plase sau saci de rafie pe care erau desenate diferite animale, precum bufniţe, leoparzi sau vulturi.

Cristina, din Abrud, s-a costumat în ”Înger şi Demon” şi a lucrat la vestimentaţia sa circa o lună, fiind foarte bucuroasă că a obţinut un premiu pentru ”cea mai bună prezentare”.

Tinerii au fost invitaţi să demonstreze că le pasă de mediul în care trăiesc, că au imaginaţie şi că sunt dispuşi să arate cât de creativi pot fi în comparaţie cu colegii lor din alte licee prin capacitatea lor de a realiza ţinute vestimentare din materiale reciclabile.

Evenimentul s-a organizat într-un centru comercial, iar la finalul paradei, cât timp juriul a deliberat, a avut loc un concert susţinut de DJ Rynno & Sylvia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici