Georgian prins trecând ilegal graniţa cu o barcă pneumatică în drum spre o ţară din Spaţiul Schengen

Un cetăţean georgian care intenţiona să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen a fost prins de către poliţiştii de frontieră tulceni după ce a traversat Dunărea cu o barcă pneumatică, dinspre Ucraina, şi a pătruns ilegal pe teritoriul României, transmite corespondentul MEDIAFAX.

133 afișări
Imaginea articolului Georgian prins trecând ilegal graniţa cu o barcă pneumatică în drum spre o ţară din Spaţiul Schengen

Georgian prins trecând ilegal graniţa cu o barcă pneumatică în drum spre o ţară din Spaţiul Schengen (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Gărzii de Coastă, joi, în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră tulceni au depistat, în zona localităţii Pardina, un bărbat care nu vorbea limba română şi nu îşi justifica prezenţa în zona de frontieră.

Iniţial, acesta a prezentat la control un document pe numele unui cetăţean georgian, solicitant de azil în Franţa.

După verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul s-a prezentat sub o identitate falsă, fiind tot cetăţean georgian, cu vârsta de 38 de ani şi domiciliul stabil în capitala Georgiei, Tbilisi. Potrivit poliţiştilor, el trecuse Dunărea cu o barcă pneumatică din Ucraina şi a declarat că intenţiona să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit georgianului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat, respectiv fals privind identitatea şi joi seară, în jurul orei 19.30, a fost predat autorităţilor din Ucraina, conform protocolului dintre cele două state.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici