Ghiţă: Asesoft le-a permis accesul celor de la Rovigo la Realitatea TV, dar ei au refuzat discuţiile

Sebastian Ghiţă, cel care controlează Asesoft, a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că Asesoft le-a permis reprezentanţilor Rovigo accesul în sediul Realitatea TV, pentru discuţii, însă aceştia din urmă au refuzat dialogul.

563 afișări
Imaginea articolului Ghiţă: Asesoft le-a permis accesul celor de la Rovigo la Realitatea TV, dar ei au refuzat discuţiile

Sebastiab Ghiţă (Imagine: Dragos Cristescu/Publimedia)

Sebastian Ghiţă a spus că, atunci când reprezentanţii Rovigo s-au prezentat la sediul Realitatea TV de la Piaţa Presei Libere, atât reprezentanţii Asesoft, cât şi agenţii de poliţie le-au propus celor de la Rovigo să intre în incinta televiziunii şi să poarte discuţii. Cu toate acestea, reprezentanţii Rovigo au refuzat dialogul, a precizat Ghiţă.

Sebastian Ghiţă a remis MEDIAFAX şi un proces verbal, în care se spune printre altele că în 6 octombrie, la spaţiul de la Piaţa Presei Libere al Realitatea TV, Poliţia a fost chemată de Ion Manguci, în calitate de partener al Rovigo SPRL, administrator judiciar al Realitatea Media. Acesta - însoţit de alte două persoane - a relatat Poliţiei faptul că reprezentanţii Asesoft nu îi permit accesul în incinta Realitatea TV. Pe de altă parte, Alexandru Iacobescu, în calitate de administrator al Asesoft, a declarat Poliţiei că le permite accesul în clădirea Realitatea TV, "lucru pe care l-au făcut şi în zilele trecute, în repetate rânduri". Între cele două societăţi, Asesoft şi Rovigo, nu există niciun litigiu pe rolul instanţelor judecătoreşti. Reclamantul Ion Manguci a fost invitat la un dialog cu reprezentantul Asesoft, însă acesta a refuzat, se mai spune în procesul verbal, în care se precizează că în 5 octombrie au mai avut loc divergenţe între reprezentanţii celor două societăţi.

Sebastian Ghiţă a mai declarat sâmbătă pentru MEDIAFAX că sediul de la Piaţa Presei Libere este închiriat de Asesoft. "Spaţiul de la Piaţa Presei Libere este închiriat de noi. Sediul Realitatea Media este în clădierea domnului Vântu de pe Splaiul Unirii conform actelor de la Registrul Comerţului", a spus Sebastian Ghiţă.

Totodată, Sebastian Ghiţă a precizat că reprezentanţii Rovigo nu se comportă în conformitate cu legea. "Cei de la Rovigo nu se comportă în conformitate cu legea, iar pentru plângerilor lor există şi instituţia denunţului calomnios", a spus Sebastian Ghiţă. "Dacă cei de la Rovigo doresc să se întâlnească cu noi, o facem oricând. Ar fi trebuit făcută această întâlnire de mai mult timp, ar fi înţeles mai bine cu ce ne confruntăm. Acum Rovigo va falimenta Realitatea Media SA", a mai spus Ghiţă.

"Sunt sătul de această mascaradă cu ofiţerul de securitate Vasile Căciulă, cu domnii Vântu, Schwartzenberg şi Voiculescu", a precizat Sebastian Ghiţă.

El a făcut referire la faptul că Elan Schwartzenberg (acţionarul majoritar al societăţii Realitatea Media SA, n.r.) i-a mulţumit public, într-o conferinţă de presă din 6 septembrie, Cameliei Voiculescu, directorul general al trustului de presă Intact, că s-a oferit să îl ajute cu echipamente sau conţinut media, în condiţiile în care Realitatea TV trece printr-o perioadă dificilă, având conturile blocate.

Pe de altă parte, într-o postare pe blogul personal, Dan Voiculescu, cel care controlează grupul de presă Intact, a spus că "printre securiştii care s-au ocupat de urmărirea angajaţilor fabricii de comerţ exterior Vitrocim a fost şi Vasile Căciulă. Acesta este personajul care a dat zeci de note despre mine". "După revoluţie, securistul Vasile Caciulă a devenit, se pare, avocatul Vasile Deleanu, unul dintre juriştii implicaţi în transarea conflictului de la Realitatea. Cum de a ajuns Deleanu de la Vitrocim la Realitatea, sau pentru ce regim lucrează astăzi, nu mă mai interesează. Dar cei care vor să afle mai multe despre locotenentul major de securitate, Vasile Caciulă, pot consulta oricând, la CNSAS, dosarul de urmărit de securitate al lui Dan Voiculescu", a mai scris Dan Voiculescu.

Rovigo, administratorul judiciar al Realitatea Media, a făcut vineri plângere penală împotriva Asesoft, controlată de Sebastian Ghiţă, fostul manager al Realitatea, şi a firmei care asigură paza televiziunii, reclamând că i s-a interzis accesul în sediul Realitatea TV, împiedicându-se actul de justiţie. Senior Partner al Rovigo SPRL este Vasile Deleanu.

Plângerea penală făcută de Rovigo împotriva Asesoft a fost trimisă vineri la Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici