Ghiţă, despre dosarele media: Cine a rămas? Sârbu. Să-l terminăm. Era ultimul neterorizat mediatic | VIDEO

Fostul parlamentar Sebastian Ghiţă a declarat, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, că dosarele din media au fost făcute la comandă, dând detalii despre dosarul MEDIAFAX, în care Adrian Sârbu a fost arestat şi trimis în judecată.

2949 afișări
Imaginea articolului Ghiţă, despre dosarele media: Cine a rămas? Sârbu. Să-l terminăm. Era ultimul neterorizat mediatic | VIDEO

Ghiţă, despre dosarele media: Cine a rămas? Sârbu. Să-l terminăm. Era ultimul neterorizat mediatic

"Ştiţi că la un moment dat setea de sânge a acestei maşinării a ajuns atât de mare încât ne-a făcut tuturor dosare. S-a uitat în sânga, dreapta: Voiculescu, mort, Ghiţă, mort, Patriciu, mort, Adamescu, mort. Cine a mai rămas? Sârbu. Hai să-l terminăm şi pe ăsta. Pur şi simplu era ultimul dintre noi neterorizat mediatic", a declarat Sebastian Ghiţă, întrebat fiind de ce a ajuns Adrian Sârbu, patronul MEDIAFAX, o ţintă.

Referitor la legătura dintre adresa de mail a lui Florian Coldea cu acest dosar, aşa cum preciza fostul parlamentar într-o înregistrare din 2017, Ghiţă a spus că probabil era vorba despre date privind afacerile.

"Date despre afacerile, firmele, circuitele financiare ale lui Adrian Sârbu, primite de la diverse instituţii, pe mână scurtă, cum spunea şi Portocală. (...) L-aţi auzit sunând un şef de la Finanţe, pe un domn din ăsta acoperito-turnătoro-mafiot, un tip pe care-l chemă Meiroşu (?), pe care îl şi cunosc, şi spunându-i: „dă-mi repede pe mână scurtă, trimite-mi nişte hârtii despre firme, Ghiţă, conturi, whatever, ca să le prind prin dosare”. (...)

Sebastian Ghiţă avea detalii inclusiv care este motivul pentru care nu a ajuns dosarul la DNA.

"Sârbu m-a acuzat de multe ori că aş fi avut influenţă. Nu-i vorba de Parchet. La Adrian Sârbu controalele, acţiunea, au pornit târziu. Deja cei de la Antifraudă începuseră să devină o instituţie din punct de vedere fiscal, la concurenţă cu DNA, motiv pentru care invidia doamnei Kovesi a dus la un dosar fals la şeful Antifraudei. Era o invidie că devenea mai prezentă în ziare Antifrauda decât DNA. Vă aduceţi aminte de Romeo Nicolae. Care a scăpat, l-au achitat. Dar i-au falsificat un dosar. A venit un denunţător şi i-au făcut un dosar. Şi de aceea, dosarul lui Sârbu nu a mai ajuns la DNA, ci a mers de la Antifraudă la Parchet, pentru că cei de la Antifraudă nu erau bine văzuţi de DNA. Că era invidioasă doamna", a mai declarat Ghiţă, pentru Evenimentul Zilei.

Adrian Sârbu a fost arestat în anul 2015, sub acuzaţia de instigare la evaziune fiscală. La vremea respectivă, patronul MEDIAFAX a acuzat că dosarul său este fabricat.

"Cazul Mediafax - Adrian Sârbu, fabricat la comanda lui Pontaghiţă şi a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gândul, Ziarul Financiar, instituţii media pe care le-am construit în ultimii 25 de ani şi pe care le-am menţinut independente politic.Scenariul pe care il execută procurorii, inspectorii DGAF, ANAF şi poliţiştii de urmărire penală, toţi sprijiniţi copios de SRI, urmăreste punerea sub urmărire penală a unor persoane din managementul companiilor mele sub învinuiri neprobate, arestarea şi forţarea lor sub şantajul menţinerii în arest pentru a mă denunţa drept marele instigator la evaziune fiscală şi spălare de bani al României, aşa cum Ponta a indicat în ieşirile lui publice încă de acum 1 an. În plan public, informaţii din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghiţă cunoscute sau acoperite, pentru a forţa decizia judecătorilor care trebuie să aprobe mandatul.

Un caz tipic de terorism de stat asupra unor instituţii media împinse spre lichidare sau vânzare către grupuri de interese politice, caz prezentat publicului drept o glorioasă acţiune anti-evaziune şi spălare de bani.

În aceste circumstanţe, singura mea apărare este evidenţa bunului simţ:

În ultimii 25 de ani, am avut şansa, puterea şi talentul de a construi instituţii private de statură publică, PRO TV, CME, Mediapro, Mediafax, etc, care au angajat zeci de mii de români, oferindu-le oportunitatea unei cariere. Am respectat legile acestei ţări, am promovat principii stricte de guvernanţă corporatistă şi nu am încurajat niciodată spiritul infracţional în companiile mele. Am creat generaţii de profesionişti. Am lucrat simultan cu sute de manageri, delegând, împărţind cu ei ideile mele şi ceea ce am câştigat. Am fost singurul român care a avansat în poziţia de CEO al unei companii publice americane. Am creat sute de milioane de dolari valoare pentru acţionarii mei şi pentru mine. Companiile aflate sub controlul sau managementul meu au plătit numai în ultimii zece ani sute de milioane de euro taxe către statul român.

Faptul că am ajuns obiectul defăimării unor impostori îmbătaţi de putere nu mă emoţionează. Cred cu tărie în statul de drept, în libertatea presei, în dreptul fiecărui om de a fi apărat de lege, dar şi în obligaţia fiecăruia de a se supune legilor acestei ţări. Începând cu mine. Preocuparea mea astăzi este în primul rând menţinerea în activitate a companiei Mediafax şi asigurarea unor condiţii decente de muncă pentru oamenii aflaţi sub o nedreaptă presiune financiară şi psihică în această campanie de represalii", se arăta în declaraţia publică de la acea vreme a lui Adrian Sârbu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici