Grădiniţă nouă, pentru 200 de copii, a fost inaugurată în Sectorul 4

  • O grădiniţă nouă a fost inaugurată, luni, în Sectorul 4 al Capitalei, după aproape doi ani cât au durat lucrările.
  • Aici pot fi primiţi 200 de copii, câţi sunt înscrişi, aceştia putând sta de acum într-un mediu sănătos, prietenos şi sigur, potrivit autorităţilor.
200 afișări
Imaginea articolului Grădiniţă nouă, pentru 200 de copii, a fost inaugurată în Sectorul 4

Grădiniţă nouă, pentru 200 de copii, a fost inaugurată în Sectorul 4

Grădiniţa nr. 30 din Sectorul 4 al Capitalei a fost inaugurată, luni, şi este gata să-i primească pe cei 200 de copii înscrişi aici.

Aflată într-un stadiu avansat de degradare, unitatea de învăţământ preşcolar a trecut printr-un proces amplu de consolidare, reabilitare şi modernizare, pe parcursul căruia, copiii au fost relocaţi, din cauza complexităţii lucrărilor necesare.

Suprafaţa spaţiului educaţional a fost extinsă prin mansardare.

Iniţial, grădiniţa avea o suprafaţă desfăşurată de 900 de mp, mult prea mică pentru copiii înscrişi, care din cauza spaţiului insuficient, nu aveau loc în aceeaşi clădire, fapt pentru care preşcolarii din 3 grupe au fost mutaţi în alte locaţii din sector.

„Am reuşit în ultimii ani să finalizăm lucrări de reabilitare şi modernizare la peste 20 de unităţi de învăţământ din Sectorul 4, pentru ca mii de elevi să beneficieze astăzi de condiţii moderne de studiu şi de siguranţă. (…) Pentru noi, cel mai sărac, dar poate cel mai dinamic sector al Capitalei, a însemnat un efort imens, care totalizează fonduri de peste 280 de milioane de lei. Dintre aceştia, 80 de milioane de lei sunt bani obţinuţi prin accesarea programelor Uniunii Europene, iar 30 de milioane prin programele naţionale, şi anume PNDL, etapa a doua”, a declarat primarul sectorului 4, Daniel Băluţă.

Numai în acest an, Primăria Sectorului 4 a reuşit să acceseze Programul Operaţional Competitivitate, un program prin care unităţile şcolare din Sectorul 4 vor fi dotate cu kit-urile necesare învăţământului online. Pe de altă parte, autorităţile s-au asigurat că până la sfârşitul anului, copiii din Sectorul 4 vor avea tablete şi internet. La aceste sume, se vor adauga şi alte fonduri europene, în valoare de 20 de milioane de lei, menite să acopere nevoile pe care Sectorul 4 le are pentru achiziţionarea de dezinfectanţi şi echipamente sanitare, potrivit primarului Sectorului 4

Primarul general, Nicuşor Dan, a fost prezent la inagurarea Grădiniţei nr. 3- şi a spus că Bucureştiul încă are o problemă în ceea ce priveşte şcolile şi grădiniţele.

„O parte din şcoli şi grădiniţe au nevoie de reabilitare, o parte au nevoie de consolidare. Primarul Sectorului 4 este unul dintre primarii care a adresat această problemă şi a început lucrări pe ambele tipuri de probleme”, a declarat Nicuşor Dan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici