Guvernul a amânat ordonanţa care prevede sporuri pentru cei implicaţi direct în combaterea Covid-19

  • Guvernul a amânat OUG care plăteşte în plus personalul medical, poliţiştii, militarii dar şi alţii care se expun în combaterea COVID-19
  • Legea oferă mai mulţi bani pentru cei expuşi la virus a fost amânată, deoarece nu are toate avizele
  • Noul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, va trebui să aprobe mărirea salariilor personalului care se luptă cu coronavirus
5677 afișări
Imaginea articolului Guvernul a amânat ordonanţa care prevede sporuri pentru cei implicaţi direct în combaterea Covid-19

Guvernul a amânat ordonanţa care prevede sporuri pentru cei implicaţi direct în combaterea Covid-19

Guvernul a amânat, joi, Ordonanţa de Urgenţă prin care personalul medical, poliţiştii, militarii, dar şi alţi angajaţi care se expun în combaterea COVID-19 urmau să primească sporuri. Actul normativ care oferă mai mulţi bani pentru cei expuşi la virus a fost amânat, deoarece nu are toate avizele.

Guvernul nu a adoptat în şedinţa de joi proiectul privind acordarea sporului pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase pentru personalul din autorităţile şi instituţiile implicate în prevenirea, limitarea şi tratarea COVID-19.

„Propunem amânarea, nu avem toate avizele”, a spus Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

La rândul său, premierul a declarat că îl aşteaptă şi pe noul ministru al Sănătăţii să verifice proiectul de act normativ.

Noul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, urmează să depună, joi, jurământul la Palatul Cotroceni, însă evenimentul nu este public.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de numire a lui Nelu Tătaru în funcţia de ministru al Sănătăţii, după ce fostul ministru, Victor Costache, a demisionat, în plină epidemie de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici