Guvernul aprobă ajutoare pentru victimele exploziilor de la Crevedia

  • Însoţitorii victimelor de la Crevedia internate în străinătate vor primi 2.000 de euro pe lună, iar cele din spitalele din ţară câte 2.000 de lei lunar, anunţă premierul Marcel Ciolacu.
  • Guvernul aprobă, joi, o hotărâre pentru acordarea de ajutoare pentru victimele exploziilor de la Crevedia.
178 afișări
Imaginea articolului Guvernul aprobă ajutoare pentru victimele exploziilor de la Crevedia

„Aşa cum am promis, alocăm azi ajutoare pentru familiile victimelor tragediei de la Crevedia şi pentru toţi cei cu gospodării afectate de incendiu. Acordăm 2000 de euro pe lună câte unui însoţitor al răniţilor trataţi în străinătate şi 2000 de lei pe lună pentru un însoţitor al victimelor internate în ţară. Ajutăm şi persoanele singure şi familiile care au casele lovite de incendiu: vorbim de sume ce pornesc de la 2500 lei şi ajung la 10.000 de lei de familie, în funcţie de cât de afectată este locuinţa”, spune Marcel Ciolacu.

El a amintit şi de cea de-a treia victimă decedată.

„Din păcate, azi (joi - n.r.) s-a confirmat al treilea deces al unei victime de la Crevedia. Cel mai important este acum ca toţi ceilalţi pacienţi aflaţi în stare gravă să fie salvaţi, iar restul răniţilor să se întoarcă cu bine la familiile lor. Suntem permanent în legătură cu toate spitalele din Europa unde au fost transferaţi cei cu arsuri mari şi ne bucurăm la fiecare veste bună pe care o primim şi o transmitem familiilor. De altfel, Guvernul a decis să plătească bilete de avion şi cheltuieli forfetare pentru însoţitorii tuturor acestor pacienţi români, consider că este gestul absolut firesc într-o asemenea situaţie”, încheie Ciolacu.

Potrivit proiectului de HG, pentru situaţiile în care s-au înregistrat decese, familia persoanei decedate beneficiază suplimentar de suma de 7.500 lei, pentru fiecare dintre membrii decedaţi. Aceeaşi sumă se va acorda şi în cazul familiilor răniţilor care, din cauza gravităţii arsurilor şi afecţiunilor asociate, decedează ulterior.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici