Haine de contrabandă de peste 3 milioane de lei, capturate în Capitală

Mii de haine contrafăcute ce au ajuns ilegal în Bucureşti au fost confiscate din sectoarele 1 şi 4. Prejudiciul depăşeşte 3.000.000 lei.

341 afișări
Imaginea articolului Haine de contrabandă de peste 3 milioane de lei, capturate în Capitală

Haine de contrabandă de peste 3 milioane de lei, capturate în Capitală

Poliţiştii din Bucureşti, sectoarele 1 şi 4, au făcut miercuri 13 percheziţii domiciliare.

În acest an, mai mulţi suspecţi ar fi pus în circulaţie, în magazine stradale şi în spaţii cu destinaţie de locuinţă, precum şi prin intermediul reţelelor de socializare, cantităţi mari de produse de încălţăminte, îmbrăcăminte şi accesorii de lux, ce poartă însemne identice cu mărci înregistrate susceptibile a fi contrafăcute şi despre care există suspiciunea că au fost introduse în ţară prin sustragere de la control vamal, informează Poliţia Capitalei.

Poliţiştii din Sectorul 1 au găsit 2.300 de articole vestimentare şi 100.000 de lei, proveniţi din vânzarea acestor produse, toate acestea fiind confoscate.

Cuantumul prejudiciului este de 3.000.000 lei.

De asemenea, poliţiştii din Sectorul 4 au identificat mărfuri de contrabandă provenite din spaţiul extracomunitar, purtătoare de însemne/mărci protejate ale unor titulari de marcă, respectiv 3.000 de bucăţi, în valoare de aproximativ 250.000 de euro.

Totodată, au mai fost identificate şi aproximativ 3.500 de articole de îmbrăcăminte ce nu prezentau inscripţii ale unor mărci protejate, pentru care administratorul societăţii nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Şi în această situaţie mărfurile şi valorile au fost confiscate.

Cercetările continuă pentru punere în circulaţie a unor produse purtând mărci identice sau similare cu mărci înregistrate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici