Hăncescu: Şcolile nu au paznici. Orice psihopat sau drogat poate intra într-o şcoală şi poate să omoare un elev / Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ dă un ultimatum Guvernului

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a anunţat, joi, că dă un ultimatum Guvernului pentru a găsi soluţii problemelor din sistem. Printre acestea se numără şi lipsa pazei în şcoli, Simion Hăncescu precizând că "orice drogat poate intra într-o şcoală şi omorî un elev".

648 afișări
Imaginea articolului Hăncescu: Şcolile nu au paznici. Orice psihopat sau drogat poate intra într-o şcoală şi poate să omoare un elev / Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ dă un ultimatum Guvernului

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ dă un ultimatum Guvernului. Hăncescu: Şcolile nu au paznici. Orice psihopat sau drogat poate intra într-o şcoală şi poate să omoare un elev

„Colegiul Naţional al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ a hotărât să dea ultimatum Guvernului României. Vom înainta acestui Guvern o listă cu toate problemele din sistem. Concret, sunt şcoli în momentul de faţă unde nu se primesc salarii. Azi am fost informat că avem chiar în Bucureşti, în sectorul 3, în jur de 360 de cadre didactice care nu îşi pot primi salariile pentru că şi-au dat demisia contabilii şi nu are cine să facă ştatele de plată”, a declarat, joi, Simion Hăncescu, preşedintele FSLI, în cadrul unei conferinţe de presă.

Liderul Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a vorbit şi despre faptul că foarte multe şcoli nu au pază, din lipsă de fonduri.

„Şcolile nu au paznici. La fiecare instituţie din administraţie sunt paznici, dar la şcoli nu. Din cauza asta, orice psihopat sau orice drogat poate intra într-o şcoală şi poate să omoare un elev”, a mai precizat Hăncescu.

Mai mult, Simion Hăncescu a avertizat că există profesori cu probleme psihice care predau.

„Avem situaţii cu profesori diagnosticaţi cu schizofrenie, o boală farte gravă, dar care au venit cu hârtii cum că pot preda cât sunt sub tratament. Şi ştim cu toţii cât de complicată este această boală şi cum se poate transforma cel care suferă de schizofrenie”, a mai declarat Hăncescu.

Liderul FLSI a discutat şi despre efectele modificările Codului Fisal de la sfârşitul anului trecut.

„O situaţie absolut revoltătoare este legată de prevederile Codului Fiscal. Avem mii de oameni care lucrează fie pe zero lei, fie trebuie să vină cu bani de acasă. Pentru că, aşa cum prevede Codul Fiscal, trebuie plătite dările către stat, raportându-se la salariul minim pe economie. Adică, din 1.900 de lei, taxele sunt de peste 600 de lei, dar avem îngrijitoare cu salarii mult mai mici, iar ele trebuie să vină cu bani de acasă”, a explicat preşedintele FSLI.

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) au avertizat că, în cazul în care Executivul nu găseşte în termen util soluţii pentru problemele semnalate, nu exclud o grevă generală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici