Harghita: Ciobani atacaţi de urs. Unul e rănit, iar altul a fost găsit mort după ce ar fi fost ucis de animal

Doi ciobani au fost atacaţi de un urs, duminică seară, în zona Secu din nordul judeţului Harghita. Unul dintre ciobani, în vârstă de 49 de ani, a fost grav rănit, însă a reuşit să scape din ghearele animalului şi a ajuns în satul Secu, unde a cerut ajutor, afirmând că celălalt cioban ar fi fost omorât de urs.

600 afișări
Imaginea articolului Harghita: Ciobani atacaţi de urs. Unul e rănit, iar altul a fost găsit mort după ce ar fi fost ucis de animal

Harghita: Ciobani atacaţi de urs. Unul e rănit, altul este căutat după ce ar fi fost ucis de animal (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, luni, că cei doi ciobani, în vârstă de 49, respectiv 59 de ani, care se aflau la păşunat cu oile din localitatea Bilbor, la o distanţă de aproximativ doi kilometri de comună, au fost atacaţi de un urs, duminică seară, în jurul orei 20.00.

Bărbatul de 49 de ani a fost grav rănit, însă a reuşit să scape din ghearele animalului şi a ajuns în satul Secu, unde a cerut ajutor, afirmând că celălalt cioban ar fi fost omorât de urs.

Imediat au fost alertaţi jandarmii, poliţiştii din zonă şi pădurarii, care au început să îl caute pe bărbatul în vârstă de 59 de ani, iar o ambulanţă SMURD l-a transportat pe cel rănit la spitalul din Topliţa, unde a fost internat, medicii constatând că a suferit multiple răni în zona abdomenului şi la antebraţul stâng.

"Pacientul, care a fost adus cu multiple plăgi în zona abdomenului şi cu o fractură la antebrat stâng, a fost operat şi acum este în stare stabilă", a declarat asistenta Elena Pui de la Secţia Chirurgie a Spitalului Topliţa.

Cel de-al doilea cioban a fost găsit mort de către echipele de căutare.

Secretarul Primăriei Bilbor, Dan Adrian Runcan, a declarat că ursul a atacat şi aproximativ 20 de oi din cele duse la păşunat de cei doi ciobani. Totodată, el a afirmat că, în zonă, un urs a mai atacat un cioban, în toamna anului trecut, victima ajungând în stare gravă la spital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici