Hunedoara: Un turist polonez a atacat cu un cuţit şoferii unui autocar, apoi s-a sinucis

Un turist polonez aflat într-un autocar cu 18 pasageri i-a atacat, duminică după-amiază, cu un cuţit pe cei trei şoferi ai autovehiculului care se deplasa în judeţul Hunedoara, după care agresorul a fugit şi s-a sinucis.

1852 afișări
Imaginea articolului Hunedoara: Un turist polonez a atacat cu un cuţit şoferii unui autocar, apoi s-a sinucis

Hunedoara: Un turist polonez a atacat cu un cuţit şoferii unui autocar, apoi s-a sinucis

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, comisarul Bogdan Niţu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că turistul polonez călătorea cu un autocar în care se mai aflau 18 pasageri pe ruta Amsterdam - Bucureşti.

La un moment dat, în localitatea Ohaba, cetăţeanul polonez în vârstă de 30 de ani i-a atacat cu un cuţit, fără un motiv aparent, pe trei dintre şoferii autocarului, provocându-le răni. Ca urmare a atacului, şoferul aflat la volan a oprit autovehiculul.

Potrivit comisarului Bogdan Niţu, polonezul a coborât apoi din autocar şi a încercat să fugă, fiind urmărit de două persoane.

Ulterior, el s-a înjunghiat în stern cu cuţitul cu care i-a rănit şi pe şoferi.

Echipele de prim-ajutor ajunse la faţa locului au acordat îngrijiri medicale celor trei şoferi şi au încercat să îl resusciteze pe cetăţeanul polonez, însă fără rezultat, în final fiind declarat decesul acestuia.

Viaţa celor trei şoferi nu a fost pusă în pericol, a afirmat sursa citată.

Autocarul şi-a continuat drumul până la sediul IPJ Hunedoara, unde, în prezent, pasagerii dau declaraţii.

Unul dintre şoferii autocarului, Florea Purcaru, a declarat că turistul polonez a urcat în maşină în Germania, întrebând oamenii la ce oră va ajunge la Bucureşti, pentru că de acolo intenţiona să plece în Rusia.

"Cetăţeanul polonez era agitat, s-a tot mutat de pe un loc pe altul, iar în cele din urmă a rămas pe a doua banchetă. Persoana lângă care s-a aşezat a povestit că polonezul a băut multe energizante şi a folosit foarte des o cremă pentru buze. Eu nu l-am văzut când a scos cuţitul să-l înjunghie pe colegul meu, eram în spate pe banchetă şi încercam să mă odihnesc. Am simţit doar cum a oprit autocarul şi apoi am auzit ţipete. Mi-am văzut colegii răniţi şi pe el că fugea, depărtându-se de autocar, aşa că am pornit în urmărirea lui", a afirmat şoferul.

Potrivit acestuia, un localnic care a auzit ţipetele oamenilor a încercat să îl imobilizeze pe cetăţeanul polonez, dar acesta se înjunghiase deja cu cuţitul.

Purcaru a afirmat, totodată, că unul dintre cei trei şoferi răniţi, coleg de-al lui, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, însă se află în afara oricărui pericol.

Eurolines: Nu a existat motiv de dispută între pasagerul polonez şi şoferi

Compania Eurolines precizează, referitor la atacul cu cuţitul comis de un turist polonez asupra şoferilor dintr-unul din autocarele sale, că anterior producerii acestui incident în vehicul nu a existat niciun motiv de dispută între acest pasager şi echipaj.

Atacatorul s-a năpustit cu un cuţit asupra echipajului într-o curbă şi i-a rănit pe cei trei şoferi, spun reprezentanţii companiei într-un comunicat.

Deşi rănit, şoferul aflat la volan a reuşit să oprească în siguranţă autovehiculul.

Profitând de acest moment, pasagerul polonez a forţat uşa autocarului şi a coborat. Ulterior, acesta s-a sinucis, prin înjunghiere, se mai spune în comunicat.

"Anterior incidentului, în autocar nu a existat niciun motiv de dispută între acest pasager şi echipaj. În autocar mai erau 19 pasageri care sunt în perfectă stare de sănătate (...) Şoferii autocarului se află sub atentă supraveghere medicală, fiind în afara oricărui pericol", spun reprezentanţii companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici