Igaş: 2.500 de angajaţi ai Jandarmeriei, ISU şi Poliţiei de Frontieră ar putea fi disponibilizaţi

Câte o mie de angajaţi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi de la Jandarmerie, precum şi 500 de la Poliţia de Frontieră ar putea să fie disponibilizaţi în condiţiile unei reorganizări pe structuri de organizare regională, a declarat vineri ministrul Internelor, Traian Igaş.

2199 afișări
Imaginea articolului Igaş: 2.500 de angajaţi ai Jandarmeriei, ISU şi Poliţiei de Frontieră ar putea fi disponibilizaţi

Traian Igaş (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Dacă ne vom reorganiza pe structuri de organizare regională, la nivelul celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Jandarmerie putem discuta de un număr important de angajaţi care vor fi disponibilizaţi. Este vorba despre câte o o mie de persoane de la ISU şi Jandarmerie şi 500 de persoane de la Poliţia de Frontieră", a spus Traian Igaş într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări legate de declaraţiile făcute de şeful statului cu privire la faptul că mai trebuie disponibilizaţi angajaţi din Ministerul de Interne.

Traian Igaş a precizat că aceste restructurări au fost luate în calcul, nu că se vor întâmpla în mod sigur.

Ministrul a mai spus că în toate posturile care se vor vacanta vor fi angajaţi absolvenţii promoţiei 2012 a Academiei de Poliţie. El a adăugat că toate posturile care vor rămâne vacante se vor transforma în posturi de poliţişti la Poliţia Rurală pentru tinerii absolvenţi.

Potrivit lui Traian Igaş, începând cu luna ianuarie 2012 vor fi disponibile 1.600 de astfel de posturi la Poliţia Rurală, iar restul celor 2.850 de absolvenţi vor ocupa aceste posturi pe măsură ce vacantările vor continua pe parcursul anului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, la Economist Conferences Bucharest Summit, că procesul de reducere a numărului de salariaţilor bugetari va continua, România urmând să-şi fixeze acest număr la 1,1 milioane până la sfârşitul anului 2012.

Şeful statului a precizat, joi seară, la B1TV, că în cazul plecării celor 120.000 de salariaţi este vorba despre o "ieşire naturală", nu despre o hotărâre administrativă, el menţionând că mai trebuie făcute reduceri la Ministerul de Interne, însă Poliţia nu este vizată în mod special.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici