IGPR: 125 de persoane dispărute sau date în urmărire, depistate în ultima săptămână

Un număr de 125 de persoane semnalate ca fiind dispărute sau date în urmărire la nivel naţional, dintre care 35 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, au fost găsite de poliţişti în ultima săptămână, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

168 afișări
Imaginea articolului IGPR: 125 de persoane dispărute sau date în urmărire, depistate în ultima săptămână

IGPR: 125 de persoane dispărute sau date în urmărire, depistate în ultima săptămână (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Astfel, în perioada 5-11 septembrie, poliţiştii structurilor de investigaţii criminale din întreaga ţară au depistat 80 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 51 de minori, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, duminică, de IGPR.

Minorii găsiţi au ajuns la familii sau în centre pentru minori şi nu au fost victime ale vreunei infracţiuni, potrivit sursei citate.

În acelaşi interval, poliţiştii au găsit 45 de persoane urmărite, dintre care 35 aveau mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, trei aveau mandate de arestare preventivă, pe numele altor cinci erau emise mandate europene de arestare, iar două persoane aveau sentinţe de internare medicală, potrivit IGPR.

Printre cei prinşi de poliţişti se numără şi un bărbat de 27 de ani din municipiul Bacău, condamnat la 14 ani de închisoare pentru omor calificat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici