Incendiu puternic într-un imobil din Centrul Istoric al Capitalei. O persoană a murit

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri noaptea, într-un imobil din Centrul Istoric al Bucureştiului. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dealu Spirii" Bucureşti a informat că în incendiul de vineri noaptea din Centrul Istoric a murit o persoană, iar şase locatari blocaţi în interiorul imobilului cuprins de flăcări fiind salvaţi de pompieri.

588 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic într-un imobil din Centrul Istoric al Capitalei. O persoană a murit

Incendiu puternic într-un imobil din Centrul Istoric al Capitalei. O persoană a murit (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Vineri, la ora 21.25, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe strada Franceză din Centrul Istoric al municipiului Bucureşti.

"La sosirea echipajelor ISU Bucureşti incendiul se manifesta cu violenţă şi degajări mari de fum la nivelul podului unei clădiri de locuit de tip P+2, suprafaţa afectată fiind de aproximativ 600 de metri pătraţi. În urma executării recunoaşterii au fost identificate şase persoane surprinse în interiorul clădirii, acestea fiind în imposibilitatea de a se autoevacua din cauza inhalării de monoxid de carbon", spune ISU.

Victimele au fost preluate de echipajele pompierilor SMURD pentru acordarea primului-ajutor medical. De asemenea, alţi cinci locatari ai imobilului au necesitat asistenţă medicală.

"Din totalul de 12 victime ale incendiului, pentru două dintre ele s-a impus transportul la spital pentru îngrijiri suplimentare, şi din nefericire a existat şi o victimă care a decedat, descoperită în una din camerele imobilului", precizează ISU.

Amploarea situaţiei de urgenţă a determinat acţionarea cu tehnică de intervenţie specifică, respectiv nouă autospeciale cu apă şi spumă, trei autospeciale pentru intervenţie şi salvare de la înălţime, un echipaj de descarcerare, trei echipaje de prim-ajutor şi un echipaj medical avansat de la UPU-SMURD Florearasca.

"Principalele dificultăţi întâmpinate pe durata intervenţiei au fost determinate de accesul dificil al autospecialelor pe străzile înguste şi de lipsa forţelor cu care se cooperează pentru întreruperea alimentării cu energie electrică a imobilelor afectate", a subliniat ISU.

Locatarii casei din strada Franceză spun că în urmă cu trei săptămâni a mai luat foc imobilul, catalogat patrimoniu naţional şi că, probabil, cineva are interes asupra locului.

Timp de două ore pompierii s-au luptat, vineri noaptea, cu flăcările ce cuprinsese imobilul, existând riscul ca focul să cuprindă şi celelalte case.

Tot vineri noaptea, în sectorul 2 al Capitalei, un alt imobil a luat foc, nicio persoană nefiind rănită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici