Incident în faţa Ministerului Agriculturii. Unii sindicalişti au încercat să rupă cordonul format de jandarmi

Unii sindicalişti BNS care au ajuns la Ministerul Agriculturii au încercat să rupă cordonul format de jandarmii care îi însoţesc şi au refuzat să intre pe culoarul delimitat de aceştia, astfel că timp de câteva minute, între protestari şi forţele de ordine a avut loc o scurtă altercaţie.

30 afișări
Imaginea articolului Incident în faţa Ministerului Agriculturii. Unii sindicalişti au încercat să rupă cordonul format de jandarmi

Unii sindicalişti au încercat să rupă cordonul format de jandarmi (Imagine: Adriana Neagoe/ Arhiva Mediafax Foto)

Incidentul a avut loc înainte ca sindicaliştii, ajunşi în dreptul Teatrului Naţional, să se îndrepte spre sediul Ministerului Agriculturii.

Oamenii au refuzat să respecte culoarul făcut de jandarmi şi au vrut să rupă gardurile de delimitare.

Jandarmii încolonaţi în spatele protestatarilor au venit imediat în faţă şi au format două rânduri pentru a opune rezistenţă.

Timp de câteva minute, între aceştia şi forţele de ordine a avut loc o altercaţie.

Unul dintre protestari reclamă faptul că jandarmii i-au rupt cămaşa şi l-au zgâriat pe burtă. El spune că a muncit o viaţă şi acum a rămas fără nimic. Sindicalistul, care s-a prezentat Iulian Păun, lider al Agrostar Ilfov, îi acuză pe jandarmi că l-au bruscat şi au tras de el.

Liderul BNS a spus că regretă incidentul şi a arătat că vor rămâne doar cinci minute în zonă, până se întorc cei care au plecat să depună o petiţie la Ministerul Agriculturii, iar apoi se vor întoarce în Piaţa Revoluţiei. Costin a adăugat că îi va cumpăra el o cămaşă celui agresat.

Cămaşa sfâşiată este fluturată de protestatari pentru a dovedi agresivitatea cu care sindicaliştii au fost trataţi de jandarmi.

Sindicalistul a cărui cămaşă a fost ruptă a încercat să forţeze din nou gardul.

Sindicaliştii de la BNS vor staţiona în Piaţa Revoluţiei până la ora 15.00. Delegaţii de câte 10 persoane vor depune memorii la ministerele Muncii, Administraţiei şi Sănătăţii, iar o altă delegaţie de 100 de persoane a plecat către Ministerul Agriculturii.

Protestarii au aruncat cu ouă spre sediul Ministerului Muncii

Protestarii au aruncat cu ouă spre sediul Ministerului Muncii, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate, reuşind însă doar să murdărească unii jurnalişti.

Protestatarii au depus un memoriu la Ministerul Economiei

Protestatarii s-au oprit anterior şi la sediul Ministerului Economiei, prima instituţie aflată pe traseul marşului, unde au strigat "Hoţii", "Jos Băsescu", "Jos Guvernul" şi au afişat cartonaşe roşii.

O delegaţie a protestatarilor a intrat în sediul Ministerului Economiei pentru a depune memoriul cu revendicările sindicaliştilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici