Inspectoratele şcolare, în grafic cu măsurile privind organizarea clasei pregătitoare

Şefii inspectoratelor şcolare judeţene şi cel al Capitalei l-au informat pe ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, despre stadiul pregătirilor pentru organizarea aşa-numitei clase zero, precizând, printre altele, că unităţile de învăţământ sunt gata să primească publicul în Ziua Porţilor Deschise.

276 afișări
Imaginea articolului Inspectoratele şcolare, în grafic cu măsurile privind organizarea clasei pregătitoare

Inspectoratele şcolare, în grafic cu măsurile privind organizarea clasei pregătitoare

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Ministerul Educaţiei, Remus Pricopie a susţinut, joi, o videoconferinţă cu toate inspectoratele şcolare judeţene şi cel al municipiului Bucureşti, pe tema organizării clasei pregătitoare.

Cu acest prilej, inspectorii generali l-au informat pe ministru că s-au realizat şedinţe cu directorii de unităţi de învăţământ pentru a li se aduce la cunoştinţă prevederile metodologiei de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014. De asemenea, reprezentanţii inspectoratelor au asigurat deja toate condiţiile pentru buna desfăşurare a evaluării psihosomatice destinate copiilor care nu împlinesc vârsta de înscriere la 31 august, dar care, la cererea părinţilor, doresc să se înscrie în clasa pregătitoare sau, după caz, în clasa întâi, se arată în comunicat.

De asemenea, inspectoratele şcolare au semnat contracte cu Romtelecom pentru funcţionarea unei linii telefonice speciale (Tel Verde) la nivelul fiecărui judeţ. Părinţii sau tutorii legali se pot informa în legătură cu înscrierea începând de luni, 1 aprilie, la numărul 0 800 816 xyz, unde xyz reprezintă indicativul pentru fiecare judeţ (ex. Arad - 257). O altă sursă de informare accesibilă părinţilor care doresc să ştie mai multe detalii legate de unităţile de învăţământ este site-ul fiecărui inspectorat şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti, mai precizează sursa citată.

Tot la videoconferinţă, inspectorii generali i-au transmis ministrului Educaţiei că unităţile de învăţământ sunt pregătite să primească publicul cu ocazia Zilei Porţilor Deschise. În funcţie de fiecare unitate de învăţământ, aceasta este organizată în intervalul 30 martie - 7 aprilie. Potrivit metodologiei de înscriere în învăţământul primar pentru 2013-2014, fiecare unitate de învăţământ în care există clasa pregătitoare are obligaţia să organizeze acest eveniment public într-una din zilele din intervalul 30 martie - 7 aprilie, pentru ca părinţii şi copiii să poată vizita spaţiile şi discuta cu cadrele didactice.

Inspectoratele şcolare judeţene care nu au susţinut conferinţe de presă pentru diseminarea informaţiilor referitoare la înscrierea în învăţământul primar 2013-2014 le vor organiza vineri, în intervalul 9.00 - 13.00, s-a mai precizat în comunicat.

Potrivit metodologiei de înscriere pentru 2013-2014, clasa pregătitoare rămâne în învăţământul primar şi poate fi organizată atât în spaţiile şcolilor, cât şi în incinta grădiniţelor.

Înscrierile vor începe la 2 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici