Inspectoratul de Stat în Construcţii recomandă dezafectarea totală a clubului Bamboo din Capitală

Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) recomandă dezafectarea totală a clubului Bamboo din Capitală din cauză că, după evaluarea structurii de rezistenţă, s-a constatat posibilitatea crescută ca aceasta să se prăbuşească.

1067 afișări
Imaginea articolului Inspectoratul de Stat în Construcţii recomandă dezafectarea totală a clubului Bamboo din Capitală

Inspectoratul de Stat în Construcţii recomandă dezafectarea totală a clubului Bamboo din Capitală

"Ca urmare a incendiului produs, pe 21 ianuarie a.c., la Clubul Bamboo din Bucureşti, Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a realizat, prin intermediul unui expert tehnic atestat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), o evaluare a construcţiilor afectate, prin care s-au stabilit modalitatea şi etapele tehnologice care să permită cercetarea la faţa locului de către organele abilitate şi punerea în siguranţă a structurii. După evaluarea structurii de rezistenţă, s-a constatat posibilitatea crescută ca aceasta să se prăbuşească. În aceste condiţii, ISC îşi însuşeşte recomandarea făcută de expertul tehnic, şi anume dezafectarea totală a acesteia. Pe durata acestor lucrări, se va ţine cont atât de instrucţiunile de lucru elaborate de expertul tehnic, cât şi de necesitatea conservării eventualelor probe de la faţa locului", potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC).

Activitatea a 12 cluburi de pe raza Sectorului 2 al Capitalei a fost suspendată din cauza lipsei autorizaţiei pentru comercializare în regim alimentar. Localurile îşi vor putea relua activitatea după ce vor obţine avizele necesare, au precizat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai primăriei.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sectorului 2, fără autorizaţia pentru comercializare în regim alimentar cluburile nu pot funcţiona, măsura fiind una executorie. Astfel, toate cele 12 cluburi vor putea funcţiona după obţinerea avizelor necesare.

Potrivit sursei citate, este un control în desfăşurare care vizează toate unităţile de alimentaţie publică.

Măsurile vin după ce, sâmbătă dimineaţa, a izbucnit un incendiu la clubul Bamboo din Capitală, în urma căruia clădirea a ars în întregime. 44 de persoane au ajuns la spital în urma incendiului, doar două fiind în continuare internate. Primăria Sectorului 2 a anunţat după incendiu că Bamboo nu avea autorizaţie de funcţionare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici