Inspectoratul Şcolar Bucureşti: Liceul "Jean Monnet" nu va mai face excursii cu clasele V-XII. Profesoara de religie, atenţionată

Liceul Jean Monnet nu mai poate organiza excursii pentru clasele V-XII, profesoara de religie care a fost în excursia de la Predeal a fost atenţionată cu "notă observatorie", iar elevii care au avut un comportament necorespunzător vor fi sancţionaţi, potrivit raportului comisiei de anchetă a şcolii.

636 afișări
Imaginea articolului Inspectoratul Şcolar Bucureşti: Liceul "Jean Monnet" nu va mai face excursii cu clasele V-XII. Profesoara de religie, atenţionată

Inspectoratul Şcolar Bucureşti: Liceul "Jean Monnet" nu va mai face excursii cu clasele V-XII. Profesoara de religie, atenţionată (Imagine: Cristi Movila/Mediafax Foto)

O comisie de anchetă din cadrul Liceului "Jean Monnet" din Capitală a analizat faptele care s-au petrecut în excursia organizată în 28-30 octombrie la Predeal, în urma căreia o elevă a depus plângere împotriva profesorului de sport, acuzându-l că a violat-o.

Potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), ca urmare a incidentului petrecut în excursia organizată la Predeal, în care au fost implicaţi profesorul de educaţie fizică şi o elevă a Liceului Teoretic "Jean Monnet", au fost luate mai multe măsuri care au vizat atât elevii cât şi profesorii care nu au respectat regulamentul şcolar.

Comisia de anchetă a luat act de demisia profesorului de sport. Totodată, a hotărât retragerea dreptului de a organiza excursii cu elevii profesoarei de religie, aceasta fiind atenţionată cu "notă observatorie".

"În plus, elevii care au săvârşit abateri în excursia de la Predeal vor fi sancţionaţi conform reglementărilor legale în vigoare şi a fost sistată organizarea oricărei excursii la nivelul claselor V-XII din cadrul liceului", se arată într-un comunicat de presă al ISMB.

Comisia a înaintat raportul Consiliului de administraţie al liceului, care a dispus elaborarea unor reguli noi privind organizarea şi desfăşurarea excursiilor şi taberelor şcolare.

"Plecând de la evenimentul regretabil din excursia de la Predeal, conducerea liceului a realizat şi un plan de măsuri pentru evitarea pe viitor a unor astfel de incidente. Aspectele privind comportamentul domnului profesor de educaţie fizică participant la excursie şi al elevei implicate în incident sunt de competenţa instituţiilor specializate în cercetarea acestui caz. După finalizarea anchetei aflate în desfăşurare de către organele competente, vor fi luate la nivelul liceului măsurile care se impun", a precizat ISMB.

O elevă de la Liceul "Jean Monnet" s-a prezentat, în 3 noiembrie, la Secţia 1 Poliţie însoţită de părinţi şi a depus plângere împotriva profesorului de sport Dan-Octavian Vişan, acuzându-l că a violat-o, în timpul unei excursii la Predeal.

Dan-Octavian Vişan a fost reţinut de procurori, însă Judecătoria Sectorului 1 a dispus cercetarea lui în libertate. Procurorii au contestat decizia, recursul urmând să fie judecat de Tribunalul Bucureşti în 18 noiembrie.

Tatăl elevei de la "Jean Monnet" care acuză că a fost violată de profesorul de sport se declară nemulţumit de încadrarea juridică găsită de procurori pentru presupusa faptă a dascălului, aceea de acte sexuale cu un minor, şi afirmă că va lupta pentru ca acuzaţia să fie cea de viol.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici