Instanţa supremă a decis să rejudece cazul lui Gregorian Bivolaru

Instanţa supremă a decis, joi, să reţină spre rejudecare dosarul în care liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost achitat pentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor şi trafic de minori, admiţând astfel recursul procurorilor şi desfiinţând deciziile anterioare ale instanţelor.

687 afișări
Imaginea articolului Instanţa supremă  a decis să rejudece cazul lui Gregorian Bivolaru

Gregorian Bivolaru (Imagine: Mihai Spiridonica/Mediafax Foto)

Decizia de casare a deciziilor anterioare şi de reţinere a cazului pentru rejudecare a fost luată după mai multe amânări de pronunţare.

Primul termen de judecată la curtea supremă a fost stabilit pentru 24 mai.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) vor readministra după caz, parţial sau integral, probele din acest dosar, urmând să ia, la final, o decizie definitivă.

Tribunalul Sibiu şi apoi Curtea de Apel Alba Iulia au decis achitarea liderului Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), pentru o parte din infracţiunile pentru care a fost judecat, respectiv perversiune sexuală în formă continuată, două infracţiuni de act sexual cu un minor în formă continuată şi două infracţiuni de trafic de minori. Decizia Curţii de Apel a fost contestată la ICCJ.

Instanţele au dispus, totodată, încetarea procesului penal pentru alte infracţiuni, respectiv corupţie sexuală, act sexual cu un minor, ambele în formă continuată, şi trecerea frauduloasă a frontierei României, "ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale".

În acest dosar au mai fost judecate două persoane, Farkas Ferenc Zsolt şi Farcasi Maria Mirona, iar în cazul acestora instanţa a decis încetarea procesului penal, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale pentru tentativă la infracţiunea de trafic de migranţi şi infracţiuni de corupţie în formă continuată.

Gregorian Bivolaru este judecat pentru trafic de persoane şi pentru alte şapte infracţiuni şi într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Cluj.

În prezent, Bivolaru se află în Suedia, unde a primit azil politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici