Intelectualii lui Băsescu se revoltă după ce Boc le-a plătit-o pe drepturi de autor: „E o bătaie de joc”. Ce spun Patapievici, Cărtărescu, Voinescu şi Preda

Mai mulţi dintre intelectualii care l-au susţinut pe Traian Băsescu de-a lungul timpului se declară "jigniţi" şi "indignaţi" de umilinţa la care Guvernul instalat de acelaşi Traian Băsescu îi supune pe creatori.

30 afișări
Imaginea articolului Intelectualii lui Băsescu se revoltă după ce Boc le-a plătit-o pe drepturi de autor: „E o bătaie de joc”. Ce spun Patapievici, Cărtărescu, Voinescu şi Preda

Intelectualii lui Băsescu se revoltă după ce Boc le-a plătit-o pe drepturi de autor: „E o bătaie de joc”. Ce spun Patapievici, Cărtărescu, Voinescu şi Preda (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

L-au susţinut deschis pe Traian Băsescu în 2004 şi s-a spus despre ei că au înclinat balanţa alegerilor prezidenţiale. Şi-au atras şi asumat în anumite cazuri eticheta de "intelectualii lui Băsescu", pe care l-au sprijinit constant în primul mandat la Cotroceni, chiar dacă în al doilea, în ultimii ani, n-au mai fost vocali.

Unii au făcut pasul spre politică, lăsând activitatea publicistică pe locul al doilea, pentru a intra în partidul prezidenţial, atraşi de promisiunile de reformă a statului. Pentru prima dată, o măsură a actualei guvernări revoltă intelectualitatea de dreapta, lovită direct în principala sursă de venit. Felul în care Guvernul a gestionat plata acestui impozit a fost calificat unanim ca "bătaie de joc".

Citeşte mai multe despre revolta intelectualilor lui Băsescu pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici