Interceptări în dosarul "mită la PSD": Bunea îi spunea lui Niculae că s-a întâlnit cu miniştrii de la Finanţe, Informaţii şi Dezvoltare

Liderul PSD Brăila, Bunea Stancu, îi spunea lui Ioan Niculae că a venit la Bucureşti şi s-a întâlnit cu miniştrii de la "Finanţe, Informaţii şi Dezvoltare", preşedintele grupului InterAgro spunându-i că trebuie să se poarte frumos.

526 afișări
Imaginea articolului Interceptări în dosarul "mită la PSD": Bunea îi spunea lui Niculae că s-a întâlnit cu miniştrii de la Finanţe, Informaţii şi Dezvoltare

Interceptări în dosarul "mită la PSD": Bunea îi spunea lui Niculae că s-a întâlnit cu miniştrii de la Finanţe, Informaţii şi Dezvoltare (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Informaţia apare în volumele de urmărire penală ale dosarului în care procurorii DNA i-au trimis în judecată pe liderul PSD Brăila, Bunea Stancu, Ioan Niculae şi directorul Viorel Bărac, de la InterAgro, precum şi pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, în cazul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009 a candidatului PSD Mircea Geoană.

Interceptările făcute în dosar arată că liderul PSD Brăila, Bunea Stancu, îi spunea lui Ioan Niculae că a venit la Bucureşti şi s-a întâlnit cu miniştrii de la "Finanţe, Informaţii şi Dezvoltare".

"Bunea: Sunt în Bucureşti, vin în seara asta. Am fost la trei ministere şi trebuie să vorbim. M-am întalnit cu trei miniştri azi: Finanţe, Informaţii şi Dezvoltare.

Niculae: Hopa, te-ai dus, dar trebuie să te porţi frumos!"

De asemenea, potrivit interceptărilor, Ioan Niculae i-a cerut lui Bunea să aranjeze o vânătoare la care să vină cu "doi inşi", unul fiind, potrivit acestuia, preşedintele Lukoil.

"Niculae: Bă, aranjează şi tu o vânătoare acolo, să vin şi io cu doi inşi. Cu preşedintele Lukoil vin, nu cu oricine ..."

Totodată, Bunea îl întreba pe Niculae dacă a vorbit cu Adriean Videanu să îl schimbe "pe ăla de acolo". Patronul InterAgro i-a răspuns că a vorbit cu Videanu, care i-a spus să vină să discute la Bucureşti.

"Bunea: Ai vorbit cu Videanu să îl schimbăm pe ăla de acolo?

Niculae: Am vorbit cu el şi mi-a zis: «Bă, vino în Bucureşti şi discutăm». I-am urat la mulţi ani şi zice: «Lasă, vino încoa să discutăm noi aici".

De asemenea, Bunea Stancu a fost surprins în înregistrări telefonice şi ambientale în timp ce îi spunea lui Ioan Niculae că a pus în funcţii de conducere persoane la ANM, la RA-APPS sau Rezervele de Stat şi că are putere la miniştrii Bazac, Sârbu, Nica.

Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată, miercuri, pe liderul PSD Brăila, Gheorghe Bunea, Ioan Niculae şi directorul Viorel Bărac, de la InterAgro, precum şi pe Gheorghe Teodorescu de la INSOMAR, toţi fiind acuzaţi în legătură cu finanţarea partidelor politice.

Dosarul a fost trimis la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

De asemenea, procurorii arată, în rechizitoriu, că a fost constituit un nou dosar, în care urmează să fie cercetate infracţiunile de folosire a influenţei sau a autorităţii politice, fals în înscrisuri şi spălare de bani, fapte comise de Gheorghe Teodorescu, de la INSOMAR, alături de Viorel Hrebenciu, Robert Negoiţă, dar şi oameni de afaceri precum Sebastian Ghiţă şi Emilian Dinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici