Interzicerea animalelor sălbatice în circuri, în proiect la Primăria Capitalei

Tudor Ionescu, consilier general al Capitalei din partea ALDE, a declarat vineri că primăria are în lucru, de mai multe luni, un proiect de interzicere a animalelor sălbatice în circuri. Iniţiativa acestuia, susţinută şi de Gabriela Firea, va fi discutată la următoarea şedinţă a consiliului.

882 afișări
Imaginea articolului Interzicerea animalelor sălbatice în circuri, în proiect la Primăria Capitalei

Consilier general al Capitalei: Avem în lucru un proiect de interzicere a animalelor sălbatice în circuri

"Avem în lucru de mai multe luni un proiect de interzicere a animalelor sălbatice în circuri", a declarat Tudor Ionescu, consilier ALDE în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că susţine iniţiativa urmând să fie discutată la următoarea şedinţă al consiliului.

"Susţin acest proiect. Domnul Tudor Ionescu mi-a prezentat de câteva luni de zile proiectul şi am fost de acord cu el. Lucrurile s-au precipitat, având în vedere evenimentul total neplăcut şi tragic de la adăpostul din Petricani, iar lucrurile trebuie să intre în linie dreaptă. Suntem cu toţii de acord să îl susţinem şi să îl promovam în prima şedinţă a Consiliului General, care va avea loc în ultima săptămână a lunii ianuarie", a declarat Gabriela Firea.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care primarul general al Capitalei şi consilierii generali PSD-ALDE au verificat, vineri, condiţiile în care trăiesc cei aproximativ 350 de câini aflaţi în adăposturile primăriei. Gabriela Firea a anunţat vineri şi demiterea managerului cirucului Globus, după ce joi dimineaţa a avut loc un incendiu la un adăpost al instituţiei în urma căruia au murit 11 animale.

"Nu putem sută la sută să imputăm unei persoane pentru că a izbucnit un incendiu, se poate întâmpla oriunde. Dar orice manager de instituţie trebuie să înţeleagă faptul că, dincolo de activitatea de creaţie, are în responsabilitate şi activitatea de organizare şi de manageriere a instituţiei pe care o reprezintă. Prin urmare, domnul manager al Circului Globus a fost demis astăzi (n.r. vineri) din cauza faptului că ieri am avut o situaţie foarte grea cu anumite animale care, chiar dacă nu mai erau băgate în spectacolele circului, se numeau animale "pensionate", trebuiau să beneficieze de grija conducerii circului de stat şi să beneficieze de adăposturi corespunzătoare, atât ele cât şi îngrijitorii", a declarat Gabriela Firea.

Cercetările pompierilor au arătat că focul ar fi pornit de la o defecţiune la un calorifer electric folosit de paznici pentru încălzire, au precizat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov pentru MEDIAFAX.

În încăperea în care stăteau paznicii erau folosite mai multe calorifere electrice pentru încălzire, în noaptea de miercuri spre joi unul dintre acestea defectându-se.

11 animale, printre care şi doi tigri, au murit joi dimineaţă într-un incendiu izbucnit la o clădire aparţinând circului, de pe Şoseaua Petricani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici