Inundaţiile din Teleorman: 22 de localităţi afectate, 160 de case inundate

Numărul localităţilor din judeţul Teleorman afectate de inundaţii în urma revărsării mai multor râuri şi pâraie a ajuns la 22, apa intrând în peste 160 de case.

420 afișări
Imaginea articolului Inundaţiile din Teleorman: 22 de localităţi afectate, 160 de case inundate

Inundaţiile din Teleorman: 22 de localităţi afectate, 160 de case inundate (Imagine: Gabriel Fluerariu/Mediafax Foto)

Apele revărsate ale mai multor râuri şi pâraie continuă să provoace pagube în judeţul Teleorman, 22 de localităţi, între care municipiile Alexandria şi Roşiorii de Vede, fiind afectate de inundaţii, conform datelor furnizate, miercuri, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman.

Potrivit ultimului bilanţ al inundaţiilor, la Alexandria viiturile au afectat un pod peste DN 6 (E70), ai cărui piloni de susţinere s-au erodat, şi un poligon care aparţine Clubului Sportiv Teleorman.

În Roşiorii de Vede opt curţi au fost inundate după revărsarea râului Bratcov.

De asemenea, 27 de sate din 20 de comune au fost inundate după ce râurile Teleorman, Vedea, Burdea, Tecuci, Câinelui şi mai multe pâraie au ieşit din matcă. Astfel, sunt afectate 167 de case, 403 curţi, 639 de anexe gospodăreşti.

Cinci persoane au fost evacuate, iar numărul animalelor scoase din gospodării pentru a fi salvate a ajuns la aproape 800.

Totodată, patru poduri şi 45 de podeţe au fost avariate de ape şi peste 50 de kilometri de drumuri judeţene şi comunale au fost inundate. De asemenea, au fost inundate peste 1.362 de hectare de teren arabil şi 1.325 hectare de fâneţe.

Conform datelor furnizate de ISU Teleorman, apele au afectat mii de hectare de terenuri aflate în administrarea Direcţiei Silvice Teleorman. Astfel, sunt inundate aproximativ 2.265 hectare de pădure, 46,7 hectare plantaţii tinere, 16 hectare cu semănături de ghindă, 9,5 hectare cu semănături în pepiniere silvice.

De asemenea, drumul forestier Trivalea din raza ocolului silvic Slăveşti a fost afectat pe o lungime de aproximativ 1,7 kilometri.

O suprafaţă de jumătate de hectar de fond forestier fără vegetaţie forestieră, proprietate privată cu contract de servicii silvice de paza pădurii din raza ocolului silvic Alexandria, s-a surpat, fiind luată de apele râului Vedea.

În urma revărsării râului Vedea, au mai fost inundate patru staţii de evacuare a apei aflate în administrarea Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare.

Marţi, 14 localităţi din judeţul Teleorman erau afectate de inundaţii.

Premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea au mers, marţi, în localitatea Beiu, judeţul Teleorman, unde au vizitat mai multe zone inundate şi au discutat cu oamenii.

Localnicii din statul Beiu i-au reclamat premierului că autorităţile nu i-au informat că viitura se îndreaptă spre casele lor şi că locuinţele le sunt afectate şi de faptul că traficul de maşini grele a fost deviat spre sat.

Premierul Ponta şi vicepremierul Dragnea au anunţat că Guvernul va aloca 15 milioane lei pentru construirea unui dig şi pentru alte lucrări hidrotehnice de sistematizare a râurilor Vedea şi Teleormanul, proiectul urmând să fie finalizat până la sfârşitul lunii august.

"Soluţia tehnică mi-a fost explicată de către directorul general de la Apele Române, o să alocăm în prima şedinţă banii necesari pentru lucrările de sistematizare şi anul acesta sper să fie gata lucrările, în aşa fel încât tot ce reparăm şi îşi repară oamenii măcar să ştie că repară pentru mult timp. Asta e soluţia, o să dăm banii şi o să vin să văd că banii se folosesc exact la ceea ce am spus. În august vin aici să vedem", a afirmat Ponta.

Şeful Guvernului a asigurat că vor fi alocate şi materiale de construcţie pentru repararea caselor inundate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici