Iohannis: Corupţia e o ameninţare pe care vreau să o tratez. Şi partidele trebuie să se reformeze

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi seară, la Realitatea TV, că, din punctul său de vedere, corupţia este o ameninţare la adresa securităţii naţionale, pe care vrea să o ”trateze” sprijinind demersurile anticorupţie, precizând că şi partidele trebuie să-şi schimbe abordarea în această privinţă.

244 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Corupţia e o ameninţare pe care vreau să o tratez. Şi partidele trebuie să se reformeze

Iohannis: Corupţia e o ameninţare pe care vreau să o tratez. Şi partidele trebuie să se reformeze (Imagine: Shutterstock)

”Trebuie să vedem lucrurile aşa cum sunt, corupţia este o ameninţare la adresa securităţii naţionale, punct. Şi ca atare, vreau să o tratez, eu elimin ameninţările unde se pot elimina. În consecinţă, voi încuraja foarte mult lupta împotriva corupţiei, lucru pe care l-am mai spus şi îl mai spun. Eu îmi doresc ca la sfârşitul mandatului meu, când mă pregătesc să plec de aici, să putem afirma că în România mai există ici-colo câte un caz de corupţie, dar a dispărut corupţia aproape generalizată. Este un lucru pe care mi-l doresc şi este un obiectiv pe care mi l-am pus. Este clar că România are un potenţial enorm, potenţial de creştere, de dezvoltare, oameni deştepţi, oameni cu viziuni, dar printre altele corupţia ne ţine în loc. Concluzia, trebuie să scăpăm de corupţie, dar în primul rând de corupţi”, a declarat preşedintele Iohannis la Realitatea TV.

El a menţionat că, în calitatea sa de preşedinte, îi va încuraja ”întotdeauna pe cei care se luptă cu corupţia”.

De asemenea, Iohannis a făcut referire la abordarea partidelor faţă de cazurile de corupţie din propriile formaţiuni.

”Chiar dacă nu mai sunt membru în PNL, fiindcă preşedintele nu are voie să fie membru al vreunui partid, dar urmăresc cu mare atenţie ce se întâmplă. Partidele trebuie să se reformeze, alegătorii au arătat foarte clar prin acest vot că îşi doresc altfel de politică. Acesta a fost sloganul meu, să facem altfel de politică, oamenii m-au crezut, m-au votat. Concluzia e simplă, oamenii nu vor doar un om care să facă altfel de politică”, a mai declarat preşedintele.

El a precizat că acest mesaj a fost înţeles de partide, ”unii mai mult, alţii mai puţin”, existând ”semne destul de bune” după alegerile prezidenţiale, făcând referire la respingerea legii amnistiei şi graţierii şi ridicarea imunităţii parlamentarilor.

”Reformarea partidelor înseamnă mult mai mult decât acest lucru. Înseamnă să se distanţeze şi de colegi care poate nu ajută să se refomeze partidul, care poate prin faptul că rămân aproape aduc un minus de imagine. Evident, nu trebuie sărit calul, dar Statutul trebuie modernizat şi nu doar modernizat, trebuie aplicat, chiar dacă pentru unul sau pentru altul acest lucru poate fi dureros”, a mai afirmat Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici