Iohannis se apără singur în procesul pe care l-a intentat ANI

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunţat, joi, că se apără singur în procesul pe care l-a intentat ANI, care a stabilit că acesta s-ar fi aflat în incompatibilitate din aprilie 2009 până în august 2010, precizând că întâmpinările şi intervenţiile le semnează în nume propriu.

217 afișări
Imaginea articolului Iohannis se apără singur în procesul pe care l-a intentat ANI

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Primarul Klaus Iohannis a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în 16 iulie a fost un termen "fără citarea părţilor" în procesul intentat Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

"A fost un termen de strămutare, fără citarea părţilor, la Înalta Curte (Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - n.r), dar nu am cerut eu strămutarea, ci ANI", a declarat Iohannis.

Întrebat de ce crede că s-a solicitat strămutarea, Iohannis a precizat că nu a citit motivarea ANI şi nu poate şti, iar întrebat ce i-a spus avocatul său despre această motivare, Iohannis a precizat că se apără singur.

"Nu am avocat. Este, iarăşi, o poveste de tip, nu ştiu cum să zic, ziar, blogosferă. Nu am avocat, cum nu am avut nici în procesul trecut. Întâmpinările şi intervenţiile pe care le am, le semnez în nume propriu", a precizat Iohannis, care a adăugat că se consultă cu juriştii Primăriei.

Primarul Sibiului a menţionat că la primul proces pe care l-a avut cu ANI, a câştigat atât la Curtea de Apel Alba Iulia, cât şi la ICCJ.

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a contestat decizia Agenţiei Naţionale de Integritate în 31 mai, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Iohannis a cerut anularea deciziei ANI din aprilie, privind starea de incompatibilitate în care s-ar fi aflat, întrucât a deţinut atât funcţia de primar, cât şi calitatea de reprezentant al municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC Apă Canal SA Sibiu, începând din 30 aprilie 2009 şi la SC Pieţe SA, începând din 5 august 2010.

Următorul termen în acest dosar este în 24 iulie.

În 2 iulie, ANI a depus o cerere la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de strămutare a dosarului de incompatibilitate, de la Curtea de Apel Alba Iulia la o altă instanţă egală în grad. Cererea va fi judecată de instanţa supremă în 20 septembrie.

În 24 aprilie, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate, întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici