Isărescu a împrumutat 700.000 lei de la UniCredit pentru a cumpăra un apartament la Arcul de Triumf

Guvernatorul Băncii Naţionale a României a contractat în luna august un împrumut de la UniCredit Ţiriac Bank în monedă naţională de 700.000 de lei (155.000 euro) pentru a cumpăra un apartament dintr-un complex rezidenţial situat în Capitală, în apropierea Arcului de Triumf.

833 afișări
Imaginea articolului Isărescu a împrumutat 700.000 lei de la UniCredit pentru a cumpăra un apartament la Arcul de Triumf

Isărescu a împrumutat 700.000 lei de la UniCredit pentru a cumpăra un apartament la Arcul de Triumf (Imagine: Alin Matei/Mediafx Foto)

Apartamentul, de 120 de metri pătraţi, are living şi două dormitoare, cu câte o baie fiecare, la care se adaugă două terase.

Locuinţa face parte din complexul rezidenţial Alia, dezvoltat tot cu finanţare de la UniCredit Ţiriac Bank.

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a declarat pentru MEDIAFAX că Isărescu a cumpărat apartamentul pentru că nu deţinea o locuinţă în Bucureşti.

"A optat pentru un credit în lei pentru ca să nu-şi asume niciun risc, întrucât împrumuturile în valută comportă anumite riscuri. Aşa cum a îndemnat şi populaţia să-şi facă credite în moneda în care este plătită, guvernatorul a optat pentru lei pentru că are venituri în lei. Asta înseamnă fără riscuri", a afirmat Vasilescu.

Creditul este cu dobândă variabilă şi a fost contractat pentru o perioadă care să nu angajeze veniturile din pensie ale guvernatorului, a precizat Vasilescu.

Isărescu deţine împreună cu soţia o casă de locuit în suprafaţă de 260 de metri pătraţi, în comuna Gruiu, sat Siliştea Snagovului, precum şi o casă de vacanţă, de 88,8 metri pătraţi, în judeţul Vâlcea.

Potrivit declaraţiei de avere publicate de Agenţia Naţională de Integritate, şeful băncii centrale are depozite în bănci de mai multe sute de mii de lei.

În primăvara acestui an, firma Alia Inmobiliaria, dezvoltatorul complexului imobiliar din apropierea Arcului de Triumf finanţat cu 25 milioane euro de UniCredit, a intrat în procedura insolvenţei, fiind administrată de Casa de Insolvenţă Transilvania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici