Jaf armat la o casă de schimb valutar din Constanţa - VIDEO

Două persoane mascate şi înarmate au pătruns, miercuri dimineaţă, într-o casă de schimb valutar din apropierea gării din municipiul Constanţa, de unde, sub ameninţare, au obligat-o pe casieră să le dea 40.000 de lei, după care au fugit.

159 afișări
Imaginea articolului Jaf armat la o casă de schimb valutar din Constanţa - VIDEO

Jaf armat la o casă de schimb valutar din municipiul Constanţa (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, inspectorul Radu Croitoru, două persoane mascate au pătruns, în jurul orei 10.00, în incinta casei de schimb valutar şi, după ce au spart geamul de la ghişeu, au îndreptat spre vânzătoare un pistol şi un cuţit, ameninţând-o cu moartea dacă nu le dă banii.

De frică, femeia le-a dat acestora, din seiful unităţii, 40.000 de lei, după care cei doi au fugit pe jos.

Vânzătoarea a apăsat apoi imediat pe butonul de panică, iar la faţa locului au ajuns mai multe echipaje de Poliţie şi ale firmei de pază cu care societatea avea contract.

Casa de schimb valutar era dotată şi cu camere de filmat, astfel anchetatorii speră să afle indicii care să-i ajute să-i prindă pe autori.

Inspectorul Radu Croitoru a declarat că anchetatorii aflaţi la faţa locului au discutat cu mai mulţi martori şi au format un cerc de suspecţi şi speră ca imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale casei de schimb valutar să-i ajute în desfăşurarea anchetei.

De asemenea, deşi primele informaţii arată că cei doi autori ai jafului au fugit pe jos după ce au furat banii, anchetatorii nu exclud posibilitatea ca aceştia să se fi urcat totuşi într-o maşină, aflată undeva pe o stradă învecinată celei pe care se afla casa de schimb valutar, astfel că au fost instituite filtre la toate ieşirile din oraş, care verifică orice autoturism suspect.

Video Stirileprotv.ro

Societatea care deţinea casa de schimb valutar fusese amendată pentru nereguli

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, inspectorul Radu Croitoru, societea care deţine casa de schimb valutar fusese amendată, în urmă cu aproximativ o lună, cu 1.000 de lei, pentru nereguli descoperite chiar la sistemele de siguranţă.

Astfel, în urma unui control efectuat în luna martie a acestui an la casa de schimb respectivă, s-a descoperit că aceasta nu avea securizat sertarul în care ţinea încasările, iar geamul de la ghişeu nu era securizat anti-glonţ. Atunci, reprezentanţii societăţii au primit termen până în luna iulie pentru a remedia deficienţele.

În urma altui control, efectuat în data de 25 iulie, s-a stabilit că aceste nereguli persistau, astfel că societatea a fost amendată cu câte 500 de lei pentru fiecare abatere, în total 1.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici