Jaf armat la o sucursală Bancpost din Galaţi

Un jaf armat s-a petrecut, luni după-amiază, la o sucursală din Galaţi a Bancpost, unde un bărbat cu cagulă pe faţă a ameninţat-o pe casieră cu o armă şi a furat aproximativ 8.000 de lei şi 2.000 de euro, potrivit Poliţiei.

50 afișări
Imaginea articolului Jaf armat la o sucursală Bancpost din Galaţi

Jaf armat la o sucursală Bancpost din Galaţi (Imagine: Mediafax Foto)

Jaful armat a fost anunţat Poliţiei prin 112, de către o femeie care se afla în zonă şi care a furnizat semnalmente ale atacatorului.

Jaful armat s-a petrecut în jurul orei 14.15, la sucursala Bancpost de pe strada Siderurgiştilor, unde se află alte trei unităţi bancare, iar atacatorul a reuşit să fure aproximativ 8.000 de lei şi 2.000 de euro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi, Ştefan Gohoreanu, în timpul producerii jafului armat, care a durat aproximativ două minute, în sediul băncii se aflau doar patru angajate ale instituţiei.

"Întrega poveste a durat două minute, aşa că nu a fost timp suficient pentru intervenţie. În timpul jafului, în bancă se aflau patru persoane, toate angajate ale băncii", a spus Gohoreanu.

Reprezentantul IPJ Galaţi a declarat că bărbatul, care purta cagulă pe faţă, a deschis singur seiful, după ce casiera, ameninţată cu un pistol, i-a dat cheile. După ce a luat banii, atacatorul a dispărut printre blocurile din zonă.

"Bărbatul a intrat singur, a ameninţat cu pistolui, iar casiera i-a înmânat cheile de la casa de bani. Autorul jafului a deschis casa, a luat banii şi a ieşit din sediul băncii, dispărând printre blocuri", a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Conform sursei citate, filiala bancară nu are agent de pază, având, însă, montate sisteme de securitate care sunt monitorizate de o firmă de protecţie.

În urma incidentului, poliţiştii gălăţeni au organizat filtre la ieşirile din municipiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici