Kelemen Hunor îi ia apărarea actriţei Maia Morgenstern: ”UDMR îi este alături”

UDMR este alături de Maia Morgenstern și de comunitatea Teatrului Evreiesc de Stat, scrie preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

1147 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor îi ia apărarea actriţei Maia Morgenstern: ”UDMR îi este alături”

„Deşi sunt sigur că cei care astăzi recurg la ameninţări cu moartea din motive antisemite sunt în minoritate, noi nu putem fi indiferenţi şi nu trebuie să trecem nimic sub tăcere. Nu trebuie nici să uităm pentru că, de-a lungul istoriei, evenimentele tragice au avut loc atunci când a existat o lipsă de solidaritate din partea majorităţii societăţii”, este mesajul lui Kelemen.

Actriţa Maia Morgenstern a fost ameninţată cu moartea într-un mesaj semnat de partidul AUR.

Preşedintele George Simion susţinea că este vorba despre o „intoxicare incalificabilă” şi a anunţat că persoana care a trimis mesajul nu este membru al partidului pe care îl conduce.

Alexandru Muraru, reprezentantul special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, dar şi consilier onorific al prim-ministrului, a cerut Poliţiei „să ancheteze de urgenţă cazul atacului antisemit la adresa dnei Morgenstern şi să ia în considerare că parlamentari ai AUR elogiază criminali de război de la tribuna Parlamentului, încurajând astfel acţiunile antisemite”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici