Reprezentantul Guvernului solicită anchetă de urgenţă în cazul atacului antisemit asupra actriţei Maia Morgenstern

  • Reprezentantul Guvernului, Alexandru Muraru, i-a solicitat Poliţiei să începă de urgenţă o anchetă în cazul ameninţărilor de tip antisemit la adresa actriţei Maia Morgenstern.
  • Muraru le-a solicitat anchetatorilor să urmărească şi poziţiile publice ale parlamentarilor AUR.
3359 afișări
Imaginea articolului Reprezentantul Guvernului solicită anchetă de urgenţă în cazul atacului antisemit asupra actriţei Maia Morgenstern

Actriţa a fost ţinta unui atac antisemit

 Alexandru Muraru a solicitat Poliţiei „să ancheteze de urgenţă cazul atacului antisemit la adresa doamnei Morgenstern şi să ia în considerare că parlamentari ai AUR elogiază criminali de război de la tribuna Parlamentului încurajând astfel acţiunile antisemite.”

Muraru mai susţine că mesajul de sâmbătă a apărut în condiţiile în care în ultima perioadă, discursul politic din România s-a degradat.

„Dar ultimele luni conduc la ideea că ascensiunea unei formaţiuni politice în Parlament a degradat masiv discursul public şi a reluat o amplă operaţiune sistematică de punere în discuţie a faptelor istorice din anii 40, de elogiere a criminalilor de război, de relativizare a crimelor din timpul Holocaustului, de parodiere a simbolurilor memoriei victimelor Holocaustului. Toate acestea reprezintă o escaladare fără precedent după anii 90”, scrie în comunicatul de presă semnat de Alexandru Muraru.

Concluzia lui Muraru este că „avalanşa mesajelor reprobabile la adresa memoriei victimelor Holocaustului face partidul AUR un exponent al acestor acţiuni precum cea îndreptată împotriva actriţei Maia Morgenstern.”

Alexandru Muraru este reprezentantul Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, dar şi consilier onorific al prim-ministrului.

Maia Morgenstern a fost ţinta unui mesaj antisemit, sâmbătă seara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici