Kovesi, despre teza de doctorat: Teza mea e corecta şi am toate probele, cine contestă să vină să facă sesizare

Codruţa Kovesi a declarat că are probe potrivit cărora lucrarea sa de doctorat nu este un plagiat, făcând referire la decizia Consiliului Naţional de Etică, procurorul şef al DNA precizând că nu va cere CNATDCU să-i reanalizeze lucrarea, susţinând că cine contestă poate face sesizare.

1148 afișări
Imaginea articolului Kovesi, despre teza de doctorat: Teza mea e corecta şi am toate probele, cine contestă să vină să facă sesizare

Kovesi, despre teza de doctorat: Teza mea e corecta şi am toate probele, cine contestă să vină să facă sesizare

"Eu am fost verificată în anul 2012 de Comisia Naţionaţă de Etică, am fost audiată într-o comisie din care au făcut parte mai mulţi profesori, m-am prezentat la audieri şi am adus probe şi s-a dat verdict definitiv acum patru ani. Teza mea este corectă şi am toate probele. Una dintre probe este certificatul de căsătorie.  Mi se reproşează că Laura Codruţa Kovesi a copiat-o pe Codruţa Lascu. Teza mea este corectă, o teză pe care am muncit-o.  Am lucrat şapte ani, am multe articole publicate şi o sa le vedeti în acestă teza. Eu, care am o teză corectă, să mă duc să spun "Verificaţi aceasta teză!", când eu ştiu că este corectă. Cine contestă să vină să facă sesizare", a declarat procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, la Europa Fm.

Precizările au venit în contextul în care Sebastian Ghiţă a făcut un autodenunţ la Parchetul General în care susţinea că el, alături de alţi demnitari, au participat la măsluirea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi. În urma autodenunţului, procurorii au deschis un dosar penal, fiind începută urmărirea penală in rem pentru instigare la fals intelectual. Primul martor audiat a fost chiar autorul autodenunţului.

"Am dat o declaraţie în calitate de martor astăzi şi urmează ca şi în perioada următoare să mai vin cu elemente de probă care să ajute la soluţionarea acestei situaţii. Vor fi audiate şi alte persoane care să certifice cele spuse de mine. Am nominalizat, sigur că da, am spus persoanele care au fost vizate de mine şi care au participat alături de mine la acaestă întâmplare, eveniment", a declarat deputatul Sebastian Ghiţă, joi, după audiere.

Deputatul a mai precizat că ar fi participat la presupusa măsluire a raportului în baza relaţiei de prietenie pe care o avea cu Laura Codruţa Kovesi.

"Nu doresc să intru în dialog cu inculpatul Ghiţă Sebastian. Nu am fost, nu sunt şi nu voi fi prietenă cu inculpatul Ghiţă Sebastian", a replicat procurorul şef al DNA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici