Video Macovei despre acuzaţiile la adresa lui Kovesi: Politicienii penali atacă în haită justiţia / Kovesi: Ne îngrijorează efectele dramatice pe care le are corupţia

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat miercuri, referitor la acuzaţiile de plagiat lansate de Sebastian Ghiţă la adresa şefei DNA, că ”politicienii penali atacă în haită justiţia” şi trebuie opriţi, adăugând însă că se poate cere o nouă analiză a tezei de doctorat dacă sunt dubii.

691 afișări

"Dacă există semne de întrebare legate de teza de doctorat a procurorului şef DNA, atunci se poate cere o nouă analiză a acesteia la Consiliul de specialitate. Victor Ponta ar trebui să ştie foarte bine cui trebuie să se adreseze, ca să nu trăim într-un circ continuu, ca cel cu autodenunţul făcut ieri de Ghiţă. Ar fi bine ca în decembrie oamenii să schimbe această clasă politică, să nu ajungem sub dictatura hoţilor şi corupţilor şi a celor cărora puterea le ia minţile", a scris Macovei pe Facebook.

Europarlamentarul a afirmat că politicienii penali atacă "în haită" justiţia şi că trebuie opriţi pentru că o coalizare a politicienilor cu dosare penale este o "bombă cu ceas" la fundaţia instituţiilor judiciare şi a democraţiei.

"Spectacolul grotesc pe care l-au orchestrat în mod sincronizat, aseară, la televiziunile de ştiri arată că aceşti politicieni sunt dispuşi să atace în haită justiţia şi instituţiile statului. Când te coalizezi împotriva justiţiei, te pui contra intereselor oamenilor. Ura şi frica de DNA arată cât de bine funcţiona coaliţia politicienilor penali, care se certau la televizor mimând că sunt adversari politici, dar îşi dădeau mâinile când furau şi şantajau indiferent de culoarea politică. Ponta, Udrea şi Ghiţă sunt doar câţiva dintre ei, <<generaţia tânără>> de politicieni, dar la fel de putredă ca generaţia lui Năstase sau Voiculescu, toţi având sloganul: <<furaţi şi distrugeţi pe orice persoană şi instituţie care ne stau în cale>>. Lor li s-a alăturat fostul preşedinte, tot mai vehement, deşi a fost victima încercării de şubrezire a instituţiilor statului", potrivit sursei citate.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ în care susţine că, împreună cu mai mulţi demnitari ai statului român, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiză a tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici