La noapte vine Moş Nicolae!

  • Moş Nicolae vine la cei mici în noaptea asta
  • Povestea lui Moş Nicolae ar porni de la o persoană reală
  • În perioada comunistă acesta a fost numit Moş Gerilă
884 afișări
Imaginea articolului  La noapte vine Moş Nicolae!

La noapte vine Moş Nicolae

La noapte vine Moş Nicolae, aşadar copiii trebuie să îşi cureţe ghetuţele şi să şi le lase la uşă diseară. Tradiţia porneşte de la viaţa unei persoane care a trăit în secolul al IV-lea în zona Turciei de azi.

Sfântul Ierarh Nicolae se trăgea dintr-o familie înstărită şi s-a remarcat prin faptul că a ajutat persoanele sărace de-a lungul vieţii.

O legendă despre el spune că obiceiul ca Moş Nicolae să lase cadourile în ghetuţe se trage din povestea celor trei fete sărace care, pentru că nu aveau zestre, nu se puteau căsători. Aşa că Sfântul Nicolae le-a aruncat pe geam, fiecăreia, câte un săculeţ de bani, care a căzut în şosetele puse la uscat.

Pe timpul comuniştilor, aceştia au încercat să îl inclouiasca pe Moş Nicolae cu Moş Gerilă, asta ca să scoată cu totul rolul religie în tradiţii.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici