Lascăr: Unitatea de Arşi este funcţională, s-au făcut numeroase operaţii acolo. Există registre care pot dovedi asta

Unitatea de Arşi a Spitalului Floreasca este funcţională şi s-au făcut zeci de operaţii acolo, iar registrele spitalului pot dovedi asta, a declarat, joi, profesorul Ioan Lascăr şeful Secţiei de Chirurgie Plastică a spitalului, pentru MEDIAFAX.

641 afișări
Imaginea articolului Lascăr: Unitatea de Arşi este funcţională, s-au făcut numeroase operaţii acolo. Există registre care pot dovedi asta

Lascăr: Unitatea de Arşi este funcţională, s-au făcut numeroase operaţii acolo. Există registre care pot dovedi asta

"Unitatea de Arşi este funcţională, s-au făcut acolo aproape o sută de operaţii. Unitatea a devenit operaţională la puţin timp după Colecitv, au fost operaţi vreo 70 de tineri din Colectiv", a declarat profesul Ioan Lascăr pentru MEDIAFAX.

Totodată acesta a spus că numărul operaţiilor realizate în Unitatea de Arşi poate fi verificat, dovada intervenţiilor fiind notată în registrele spitalului.

"Operaţiile nu s-au făcut pe ascuns, există nişte registre, unde a fost trecută fiecare intervenţie, aceste date pot fi verificate foarte uşor", a mai spus Lascăr.

De asemenea, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică a spus referitor la declaraţia reprezentantului Corpului de Control al Guvernului, de miercuri, potrivit căreia "din luna ianuarie şi până în prezent, la Secţia de Arşi de la Floreasca, nu s-au făcut niciun fel de intervenţii medicale", că în Unitatea de Arşi s-au făcut operaţii ori de câte ori a apărut un caz.

Mai mult, Ioan Lascăr a declarat că reprezentanţii Corpului de Control au stat de vorbă cu membrii spitalului şi că aşteaptă ca rezultatul verificărilor să lămurească problema.

Şeful Corpului de Control al prim-ministrului, Valentin Mircea, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că va sesiza organele de cercetare penală dacă se confirmă că declaraţiile reprezentantilor Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, referitoare la funcţionarea şi utilizarea Unităţii de Arşi, au fost false.

"Dacă se confirmă că în cele declarate există neconcordanţe şi a fost dezinformat Corpul de Control, vom sesiza organele de cercetare penală pentru că altfel nu putem clarifica situaţia şi ar fi un fals", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, şeful Corpului de Control al premierului, secretarul de stat Valentin Mircea.

Unitatea modernă pentru arşi de la Spitalul Floreasca a fost inaugurată pe 9 aprilie 2015. Având în dotare şase saloane şi o sală de operaţii, unitatea este una de elită. Realizarea unităţii a fost demarată în anul 2000, cu fonduri de la Primăria Sectorului 1, fiind finalizată în 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici