Lider din opoziţie: Toader încearcă să prostească Europa. Kovesi a fost o victimă

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, cu privire la informaţiile potrivit cărora Tudorel Toader îi va informa pe omologii din statele membre ale UE despre abuzurile comise de Laura Codruţa Kovesi, că fosta şefa a DNA a fost o victimă în acest proces de sabotare a justiţiei.

3455 afișări
Imaginea articolului Lider din opoziţie: Toader încearcă să prostească Europa. Kovesi a fost o victimă

Şeful USR: Toader încearcă să prostească Europa. Kovesi a fost o victimă

„Ceea ce face Tudorel Toader este o consecvenţă a retoricii PSD-ALDE, o consecvenţă în a încerca să prostească Europa cu un mesaj pe care nu îl mai crede nimeni. Am văzut raportul MCV, am văzut, timp de doi ani, mesajele ambasadelor SUA, dinspre Comisia Europeană, care toate constată acelaşi lucru: în România are loc un atac asupra statului de drept. Codruţa Kovesi a fost o victimă în acest proces de sabotare a justiţiei. Ştim foarte bine cum a fost îndepărat de la conducerea DNA la iniţiativa lui Tudorel Toader. În mod clar, Tudorel toader nu face decât să repete aceleaşi argumente de hârtie, de tăieturi din presă, ne aducem aminte de magicul raport inventat de domnul Toader ca argument pentru demiterea doamnei Kovesi în care i se repoşau discuţiile cu presa. Nu este nimic nou”, a declarat Dan Barna, miercuri la Parlament.

Reacţia preşedintelui USR vine în contextul în care Laura Codruţa Kovesi se află pe lista scurtă a celor trei procurori care candidează pentru şefia Parchetului European, potrivit unei informări transmise către preşedintele PE, Antonio Tajani şi lui Tudorel Toader, în calitatea sa de ministru al Justiţiei din ţara care deţine preşedinţia Consiliului UE.

USR a anunţat că o va spijini pe Laura Codruţa Kovesi în competiţia pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european. Totodată, partidul condus de Dan Barna a cerut Guvernului „să dea dovadă de patriotism” şi să susţină „o româncă pentru o poziţie atât de importantă la nivel european”.

De asemenea, potrivit informaţiilor apărute în presă, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat că îi va anunţa pe omologii statelor membre ale Uniunii Europene despre abuzurile comise de Laura Codruţa Kovesi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici