Liderul Sanitas Iaşi: Nu noi am spart geamul Prefecturii; prefectul spune poveşti de Creangă

Preşedintele Sanitas Iaşi, Viorel Tănase, a declarat că nu sindicaliştii au spart geamul Prefecturii şi că acesta era deja spart, însă a recunoscut că manifestanţii au aruncat cu ouă, motivând că aceştia "au ajuns la disperare".

25 afișări
Imaginea articolului Liderul Sanitas Iaşi: Nu noi am spart geamul Prefecturii; prefectul spune poveşti de Creangă

Liderul Sanitas Iaşi: Nu noi am spart geamul Prefecturii; prefectul spune poveşti de Creangă (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Viorel Tănase a spus că nu se teme de eventualele sancţiuni pe care le va primi în cazul incidentelor petrecute vineri în timpul protestului iniţiat de sindicatul Sanitas în faţa Prefecturii.

"Nu mă tem de nimic. Care e problema dacă voi fi sancţionat? Orice lider îşi asumă responsabilitatea. Accept să fiu sancţionat dacă oamenii îşi primesc salariile întregi", a afirmat Viorel Tănase.

El a mai spus că nu sindicaliştii au spart geamul Prefecturii, întrucât acesta era deja spart, afirmând că prefectul Dragomir Tomaşeschi "spune poveşti de Creangă".

"N-am spart nimic. Geamul era deja spart. Prefectul spune poveşti de Creangă", a spus Viorel Tănase.

El a adăugat că dacă nu i-ar fi oprit pe sindicalişti în tentativa lor de a pătrunde în clădirea Prefecturii scandalul ar fi fost şi mai mare.

"Dacă nu mergeam eu să le zic «gata, până aici», ar fi ieşit durerea secolului. Am respect şi faţă de comandantul Jandarmeriei Iaşi, dar i-am spus că data viitoare, când vor veni 3.000-4.000 de oameni, nu ştiu ce va fi", a spus liderul Sanitas Iaşi.

El a precizat că sindicaliştii ieşeni ai Sanitas intenţionau să organizeze, în 7 octombrie, un miting de protest în faţa Prefecturii, dar că acţiunea ar putea fi amânată, după ce la nivel naţional s-a decis ca mitingul programat în aceeaşi zi să fie organizat ulterior.

"Vrem să ne corelăm şi să ieşim la Iaşi în stradă odată cu cei de la Bucureşti. Atunci va fi un miting cu mii de oameni, acum a fost o simplă pichetare a Prefecturii", a adăugat liderul Sanitas Iaşi.

Aproape 300 de sindicalişti din cadrul Sanitas Iaşi s-au îmbrâncit cu jandarmii, vineri, în faţa Prefecturii din Iaşi, încercând să intre în clădire, nemulţumiţi că niciun oficial nu vine să discute cu ei, în timpul protestului aruncând cu ouă.

Mitingul de protest al Sanitas a început la ora 13.30, manifestanţii scandând "Jos Guvernul", "Jos Băsescu" şi solicitând ca prefectul să iasă din clădire pentru a discuta cu ei. La un moment dat, manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii încercând să pătrundă în clădire. Jandarmii au susţinut că în timpul protestului manifestanţii au spart un geam de la intrarea în sediul Prefecturii.

Protestul sindicaliştilor s-a încheiat la ora 15.00, iar o delegaţie formată din mai mulţi membri din conducerea Sanitas a intrat la discuţii cu subprefectul de Iaşi Bogdan Şaramet.

La finalul întâlnirii, liderul Sanitas Iaşi, Viorel Tănase, a declarat că întâlnirea cu subprefectul judeţului a fost plină de promisiuni din partea acestuia, însă sindicaliştii "s-au săturat de vorbe frumoase" şi vor continua acţiunile de protest.

La rândul său, subprefectul de Iaşi Bogdan Şaramet a precizat că discuţiile au durat o oră şi jumătate şi că acestea s-au desfăşurat într-o atmosferă calmă, fără a fi necesară prezenţa jandarmilor sau poliţiştilor în biroul său.

Prefectul de Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, a anunţat că va cere Jandarmeriei identificarea participanţilor la mitingul organizat de Sanitas în faţa Prefecturii şi în timpul căruia manifestanţii au aruncat cu ouă, afirmând că dreptul la protest este garantat, însă acţiunile violente nu sunt permise.

"Este un drept constituţional la protest. Dar gesturile violente nu sunt permise. Voi cere Jandarmeriei să identifice persoanele care au aruncat cu diverse obiecte spre clădirea Prefecturii", a afirmat prefectul Dragomir Tomaşeschi.

Întrebat dacă a fost deranjat de incidentele din faţa Prefecturii, Tomaşeschi a răspuns: "Eu stau prea bine cu nervii ca să mă deranjeze. Cei care au întrecut măsura vor plăti. Într-un fel este explicabil ce s-a întâmplat, pentru că vizavi de locul unde a avut loc mitingul se sărbătorea Ziua recoltei şi era muzică populară. Nu bănuiesc persoane infiltrate printre manifestanţi, dar sunt unii care îi incită. La mitingurile normale nu prea apar persoane nervoase".

El a mai spus că discuţiile cu sindicaliştii din sănătate vor continua şi că le va arăta acestora inclusiv unele reclamaţii scrise primite de la cetăţeni care se plâng de atitudinea personalului medical.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici