Liviu Dragnea, dezamăgit de Raportul prezentat de Tudorel Toader privind şefii parchetelor: Din păcate, nu am ce să susţin; Am văzut că şefii parchetelor tremură de frica monitorizării

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, că nu este mulţumit de Raportul prezentat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, privind evaluarea şefilor parchetelor, el arătând că are o "oarecare dezamăgire" faţă de faptul că ministrul a argumentat în favoarea revocării, dar a decis să fie menţinuţi.

2850 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea, dezamăgit de Raportul prezentat de Tudorel Toader privind şefii parchetelor: Din păcate, nu am ce să susţin; Am văzut că şefii parchetelor tremură de frica monitorizării

Dragnea: Sunt dezamăgit de Raportul prezentat de Toader privind şefii parchetelor (Imagine: Marian Ilie/ Mediafax Foto)

"Eu am spus de multe ori, în toate apariţiile mele publice, că voi susţine decizia ministrului (Justiţiei, n.r.) într-un fel sau altul dacă va fi argumentată. Din păcate nu am ce să susţin. Mă aşteptam la o argumentaţie care să ne spună tuturor de ce trebuie să fie menţinuţi în funcţie şefii parchetelor - ceea ce era o opţiune şi un rezulat al evaluării - ori o argumentaţie pentru a cere revocarea lor", a spus Dragnea.

El a arătat că este dezamăgit de Raportul prezentat de Toader privind şefii parchetelor, întrucât conţine o argumentaţie pentru revocarea acestora, cu o concluzie privind menţinerea în funcţie.

"În schimb, am văzut o argumentaţie pentru a fi revocaţi, cu o concluzie pentru a fi menţinuţi. Din păcate, nu am ce să susţin şi trebuie să recunosc că am o oarecare dezamăgire. Mă interesează, sincer, foarte puţin dacă rămân sau nu în funcţie aceşti procurori, dar aş fi vrut de la ministrul Justiţiei o prezentare nu a unor contra-argumente pentru decizia finală", a adăugat Dragnea.

Dragnea, ironic: Am văzut că şefii parchetelor tremură de frica monitorizării lui Tudorel Toader

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ironizat, joi, concluzia Raportului prezentat de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, privind rămânerea sub monitorizare a şefilor parchetelor, el arătând că a văzut că aceştia „tremură de frică” din cauza acestei monitorizări.

Solicitat să comenteze faptul că, deşi nu li s-a cerut revocarea, şefii parchetelor rămân sub monitorizare, Dragnea a precizat, ironic: „Da, şi am văzut că tremură de frică procurorii şefi...”.

Liderul PSD a mai spus că Toader nu va fi evaluat în această speţă de către Comisia de monitorizare a activităţii Guvernului de la PSD.

„Nu îl evaluează nimeni. Sunt cuvintele mele, sunt afirmaţiile mele ca preşedinte al partidului, sunt suficiente”, a spus Dragnea.

El a mai spus că îi este foarte greu să explice raţiunile deciziei lui Toader.

„Îmi este foarte greu să explic asta. Ieri (miercuri, n.r) am fost sincer destul de dezamăgit, nu supărat, nu altceva. Din acest motiv nu am vrut să ies până astăzi. Nici nu vreau să-mi cheltui toată energia să înţeleg de ce s-a întâmplat asta. O fi avut întâlniri, n-o fi avut, nu ştiu”, a mai spus Dragnea.

Întrebat dacă Toader ar trebuie să demisioneze de la ministerul Justiţiei, Dragnea a răspuns: „ Nu, îi urez foarte mult succes la Justiţie”.

„O să vedem în continuare, pentru că până la urmă cele mai importante obiective pe care ar trebui să le aibă ministrul Justiţiei le reprezintă legile din Justiţie”, a adăugat Dragnea.

El nu şi-a ascuns însă nici nemulţumirea faţă de faptul că Toader nu prezintă acest pachet de legi.

„Aşteptăm să vedem cu ce pachet vine, pentru că de fapt, dincolo de persoane, dincolo de supărări sau nesupărări, foarte important este să vedem dacă şi cum trebuie modificată legislaţia din justiţie în aşa fel încât în perioada următoare să fie din ce în ce mai puţine discuţii foarte tensionate”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă are semnale de la Toader privind acest pachet de legi, Dragnea a răspuns ironic: „Avem semnale că se pregăteşte”.

Dragnea, despre parlamentari, miniştri şi aleşi locali PFA: Mi se pare o prostie

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a criticat, joi, proiectul de lege depus de UDMR care prevede ca parlamentarii, miniştrii şi aleşii locali să nu mai fie incompatibili cu statutul de comerciant persoană fizică, el arătând că i se pare „o prostie”.

Solicitat să precizeze dacă ştie despre acest proiect care prevede ca parlamentarii, membrii Guvernului şi aleşii locali să poată fi "comercianţi persoane fizice"şi dacă îl susţine, Dragnea a răspuns: „Nu ştiu. Aş vrea să mă abţin, dar dacă este exact aşa cum aţi spus, mi se pare o prostie”.

UDMR vrea ca parlamentarii, membrii Guvernului, primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene să nu mai fie incompatibili cu statutul de comerciant persoană fizică, potrivit unui proiect de lege depus la Camera Deputaţilor.

Proiectul prevede abrogarea mai multor prevederi din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenire şi sancţionarea corupţiei, pentru a elimina incompatibilitatea dintre calitatea de “comerciant persoană fizică” şi funcţia de parlamentar, membru al Guvernului sau cea de ales local.

Iniţiatorii proiectului de lege susţin că după intrarea în vigoare a Noului Cod civil, s-a constatat că “sintagma comerciant persoană fizică a fost asimiliată în practică cu sintagma persoană fizică autorizată".

"Această asimilare a dus la interpretarea legislaţiei anterioare Codului civil în sensul de a interzice anumite activităţi sau de primire a unor sume de bani, care în conformitate cu prevederile constituţionale şi normelor europene nu ar trebui să fie restrânse. Astfel, persoanelor cărora conform Constituţiei şi legilor în vigoare le este permisă «activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice şi al creaţiei literar-artistice» le este interzisă această activitate dacă ea este realizată în calitate de persoană fizică autorizată", afirmă iniţiatorii în expunerea de motive a proiectului de lege.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici