Lucrările de construcţii au crescut anul trecut cu 27,6% comparativ cu 2018

Lucrările de construcţii noi au crescut cu 32,5% anul trecut, arată datele publicate de INS. În luna decembrie a fost înregistrată o creştere de 13,3% faţă de noiembrie.

508 afișări
Imaginea articolului Lucrările de construcţii au crescut anul trecut cu 27,6% comparativ cu 2018

Lucrările de construcţii au crescut anul trecut cu 27,6% comparativ cu 2018

Creştere este reflectată pe toate elementele de structură, arată Institutul Naţional de Statistică.

Lucrările de construcţii noi au crescut cu 32,5%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 26,3%, în timp ce lucrările de reparaţii capitale s-au majorat cu 0,9%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 49,1%, cu 26,2% la clădirile rezidenţiale şi cu 16,6% la construcţiile inginereşti.

În luna decembrie 2019, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de noiembrie, ca serie brută, cu 13,3%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 1,8%.

Ca serie brută, creşterea este reflectată la lucrările de reparaţii capitale cu 24,2%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 12,8% şi la lucrările de construcţii noi cu 11,9%. Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat creşteri astfel: clădirile rezidenţiale (+34,0%), clădirile nerezidenţiale (+18,0%) şi construcţiile inginereşti (+2,7%).

Scăderea de 1,8% ca serie ajustată sezonier din decembrie este reflectată în lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-7,2%), lucrările de construcţii noi (-1,6%) şi în lucrările de reparaţii capitale (-1,5%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti (-8,5%). Creşteri s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale (+17,4%) şi la clădirile nerezidenţiale (+2,2%).

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cu 24,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 29,6%.

Creşterea ca serie brută este reflectată la lucrările de construcţii noi (+32,8%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+20,9%). Scădere s-a înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-3,9%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile nerezidenţiale (+82,7%), la clădirile rezidenţiale (+11,0%) şi construcţiile inginereşti (+4,3%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici